23 Nisan 2024 Salı

SES taleplerini maskelere yazacak

SES, Ocak ayı boyunca "maskeler konuşuyor" eylemi yapacak, ekonomik, özlük, pandemide toplumun sağlık ve sosyal hizmet hakkı ve işçi sağlığı ve güvenliği taleplerini maskelerin üzerine yazacak.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), basın toplantısı düzenleyerek Ocak ayı boyunca, "maskeler konuşuyor" eylemi yapacaklarını duyurdu.

SES Genel Merkezi'nde açıklama yapan Eş Genel Başkan Selma Atabey, pandemi döneminde sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunlara değindi. 

Atabey, sağlık emekçilerinin verilen sözlerin tutulmamasından, ücretlerinin ve özlük haklarının iş yükü ve meslek risklerine göre OECD ülkeleri ile eşit seviyeye getirileceğine dair umutlarının boşa çıkarılmasından bıktığını söyledi.

Sağlık emekçilerinin kendilerine parmak sallayan, sürgüne gönderen mobbingci yöneticilerden korkmadığını belirten Atabey, "Bu durumdan çıkış için ne gerekliyse yapmaya hazırlar. Çünkü kaybedecekleri bir canları kaldı. Onu da her gün birer ikişer kaybediyorlar. Bundan da ötesi yok diyorlar. Klinikler, yoğun bakımlar, ameliyathaneler, laboratuvarlar, ambulanslar, eczaneler iş yerlerimiz değil mezarlarımız oldu. Bu duruma bu ülkenin gerçek sendikaları, sağlık meslek örgütleri ve onların örgütlü gücü son verebilir" dedi.

Halkın ve alanda örgütlü emekçilerin hizmetlerin planlanmasından, üretilmesine ve sunulmasına kadar tüm karar alma süreçlerinde etkin olarak yer aldığı yeni bir sağlık ve sosyal hizmet politikasına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Atabey şunları söyledi: "Biz de tüm bu nedenlerle ekonomik, özlük, pandemide toplumun sağlık ve sosyal hizmet hakkı ve işçi sağlığı ve güvenliği başlıklarından oluşan taleplerimizi, 4 hafta boyunca maskelerimizle dile getireceğiz. 4 hafta boyunca işyerleri önünde, yemekhanelerde, toplantı salonlarında sessiz oturma eylemleri, açıklamalar gerçekleştireceğiz. Taleplerimizin yazılı olduğu maskelerimizle sesimiz duyulsun diye çalışacağız. Her haftaya uygun taleplerimizi dile getiren hashtag ve kısa videolarla sesimizi duyurmaya çalışacağız. Emek ve meslek örgütleri, siyasi partiler ve demokrasi güçleriyle ortaklaşmaya sözümüzü, SES'imizi buluşturmaya çalışacağız."

Halkın sağlık ve sosyal hizmet hakkı ile sağlık emekçilerinin ekonomik, özlük ve demokratik haklarının birbirinden ayrı görülemeyeceğini söyleyen Atabey, "Çünkü 'ya hep beraber ya da hiç birimiz, kurtuluş yok tek başına' söylemi boşuna değildir. Mücadeleyi birlikte büyüteceğiz ve birlikte kazanacağız" diye konuştu.