20 Mayıs 2024 Pazartesi

SES: Sağlıkta şiddete çözüm bulunsun

Bayrampaşa'da özel bir hastanede çalışan yoğun bakım hemşiresi Ercan Acar'a hasta yakının silahlı saldırıda bulunmasına ilişkin açıklama yapan SES, "Şiddetle mücadele için önleyici ve caydırıcı yasal düzenlemeler yapılmalıdır" dedi.

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde görevli hemşire Ercan Acar, 29 Eylül akşamı bir hastanın babası tarafından önce yumruklu sonra silahlı saldırıya uğradı. Göğsünden ve omzundan ağır şekilde yaralanan Acar aynı hastanede tedavi altına alındı.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yönetim Kurulu, "Sağlıkta önlenemeyen hatta artarak devam eden şiddetin sorumluları/sorumsuzları; sağlıkta yanlış politikaları sürdürmeye, bizleri hasta ve yakınları ile karşı karşıya bırakmaya devam ediyor" dedi. "Sağlıkta şiddet sona ersin ve önleyici tedbirler alınsın, yasal düzenlemeler yapılsın" haykırışlarının görmezden gelindiği ifade edilen açıklamada, "Aksine şiddeti körükleyen açıklamalardan ve politikalardan da geri kalınmadı. Keza; hiçbir kuruma silahla girilemezken, hastanelere rahatlıkla silah ve benzeri araçlarla girilmesi ayrıca düşündürücüdür" diye kaydedildi.

SES, "Bir an önce işkolumuzdaki emek ve meslek örgütlerinin de görüşü alınarak sağlık politikaları şiddet aracı olmaktan çıkarılmalıdır. Şiddetle mücadele için daha önce sunduğumuz tekliflere uygun önleyici ve caydırıcı yasal düzenlemeler yapılmalıdır" diye belirtildi.