17 Mayıs 2024 Cuma

SES: Prof. Dr. Ahmet Saltık'ın hedef gösterilmesini kınıyoruz

SES İstanbul Şubeleri, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık'ın koronavirüs salgınıyla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hedef gösterilmesini kınadı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şubeleri, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık'ın koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin yaptığı açıklamalardan kaynaklı hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Covid-19 salgını boyunca değişmeyenlerden biri de iktidarın uygulamalarını eleştirenlere yönelik baskı ve saldırı yöntemleridir" denilerek, bugün bir benzerinin Saltık'a karşı yürütüldüğü vurgulandı. Saltık'ın salgın sürecinin yönetimine dair tespitlerini bir bilim insanı sorumluluğu ile paylaştığını ve bu nedenle hedef gösterildiğine yer verilen açıklamada, "İktidarın uygulamalarına övgüler dizmeyen her bilim insanına yapıldığı gibi Saltık'ın da sesinin kısılması istenilmektedir. Bilime saldırılar hiç bir devirde son bulmamıştır, ama bilim de hiç bir zaman susmamıştır. Salgında halka en büyük zarar çıkar uğruna gerçeklerin üstünü kapatmaya çalışmaktır" diye belirtildi.

Salgının ilk gününden itibaren sağlık alanında yapılması gerekenleri, sağlık emekçilerinin korunmasını, halkın korunması ve gerekli önlemlerin alınması için uyarılar yaptığını kaydeden SES, Saltık ile dayanışma içerisinde olduklarına vurguladı.