11 Mayıs 2024 Cumartesi

SES İzmir Şubesi: İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz

SES İzmir Şubesi, İzmir'de örgütlü olduğu birçok hastanede eylemler yaparak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sağlık emekçilerinin tümünü kapsamayan ek gösterge ve maaş artışına tepki gösterdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, İzmir'de örgütlü olduğu birçok hastanede sağlık bakanlığının sadece doktorlara iyileştirme yapmasına ilişkin "Sağlık ekip işidir" diyerek tepki gösterdi. Sağlık Bakanlığının 3600-7200 arası ek gösterge düzenlemesini sadece hekimler ve hemşireler için yapılacağını ve hekimlere yönelik maaş artışını ifade etmesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren sağlık emekçileri, "Sağlık Bakanı'nın açıklamasında yer alan hekimlere yönelik maaş artışı ayırım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçileri için uygulansın" dedi.

Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Kadın Doğum Hastanesi, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Bergama Devlet Hastanesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Bozyaka Eğitim Araştırma, Torbalı Devlet Hastanesi, Gaziemir Nevvar Salih İşveren Hastanesi gibi örgütlü oldukları birçok hastanede yemekhane, poliklinikler, idari bina veya başhekimlik önünde basın açıklaması yapan sağlık emekçilerine doktorlarda destek verdi.

Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimlik girişi önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklama konuşan SES İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Ulaşoğlu, "Açık sınırındayız. Bir simiti dörde bölüyoruz. İşe gelirken iki, üç simit alırken ekip arkadaşımızla paylaşmak ama artık onu da alamaz hale geldik. Ek gösterge ve yıpranma payı istiyoruz. Hep seçim yatırımı yapılıyor ama biz ne diyoruz; önce geçim sonra seçim" dedi. Sözde açılanan müjdenin göz boyamak için olduğunu ifade eden Ulaşoğu, sermayeye aktarılan paranın sağlık emekçilerine ve sağlık hizmetine verilmesini talep etti. "Bizi yok sayanlara karşı iki saat yokuz" diyen Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanesi çalışanları yarın sabah saat 8 ila 10 arası yemekhanede oturma eylemi yapıp 09:30'da ise bahçede basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi poliklinikler önünde bir araya gelen sağlık emekçileri adına basın açıklamasını SES İzmir Şube Eşbaşkanı Erkan Batmaz okudu. Batmaz, "Buradan Sağlık Bakanı'na, hükümete ve TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partilere sesleniyoruz. Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin emekliliğe yansıyacak temel ücretleri yoksulluk sınırı üzerine çıkarılsın. Yıllardır sözü verilen ek gösterge 3600'den başlayarak kademeli olarak 7200'e kadar tüm sağlık emekçilerine uygulansın. Sağlık Bakanı'nın açıklamasında yer alan hekimlere yönelik maaş artışı ayırım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçileri için uygulansın" diye konuştu.

Ayrıca DEÜ Hastanesi'nde SES Temsilciliği, ortak eylem platformumuzu canlandırmak için çağrı yaparak, "Tek ses olarak mücadelemizi yükseltelim. Sağlık çalışanları arasında yapılan ayrıma, yoksulluğa, pahalılığa karşı ek ödeme yerine emekliliğe yansıyan ücret için, 3600 ek gösterge için, yıpranma payı için bir araya gelelim" dedi.