6 Mayıs 2024 Pazartesi

SES: İş güvencesi olmayan çalışanlar hedef alınıyor

SES Diyarbakır Şubesi, iş güvencesi olmayan çalışanları hedef alan idarecilerin çalışanları Memur-Sen'e  bağlı Sağlık-Sen'e üye olmaya zorladığını kaydetti. KESK'te ve SES'te örgütlenmeye çağırdı. 

SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, iyileştirilmesi gereken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve taşra kurumlarında hizmet politikalarının daha fazla mobing, angarya iş ve bağımlı bir toplum hedefiyle sürdürüldüğüne dikkat çekti. "Bakanlık bünyesinde halen ek ders karşılığı, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP), Sözleşmeli, 4A, 4B ve 4D olmak üzere birçok farklı çalışma şekli ile istihdam modeli uygulanmaktadır" diye konuşan Güldiken, ‘'Bu farklı çalışma şekillerinin her birinin özlük hakları da farklı olmakla birlikte idarecilerin keyfi yaklaşımı nedeniyle işinden olma kaygısıyla çalışanlar bulunmaktadır" dedi. Bunların sınırsız bir mobing ve keyfiyete yol açtığını belirten Güldiken, çalışanların fikri alınmadan, öznel durumları gözetilmeden yer değişikliği yapılarak iş barışının da bozulduğu bir hale sürüklendiklerini vurguladı.

İdarecilerin iş güvencesi olmayanları hedef aldığını söyleyen Güldiken, çalışanları Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen'e üye olmaya zorladığını kaydetti.

Güldiken, konuşmasına şöyle devam etti: "Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı olan bazı kuruluşların sözde yetkili sendikaya üye olan idarecilerinin, kurum demirbaşında kayıtlı/kayıtsız hurda ve malzemeleri sattıkları, zimmete para geçirdikleri iddiaları varken bu idarecilerin hangi çalışanın hakkını savunacağı merak konusudur. Ayrıca 4688 sayılı Kamu Görevlileri ve Sendikaları Kanunu'na göre idareci eşit mesafede olmalıdır."

Güldiken, kamu emekçilerine SES ve KESK'te üye olma çağrısı yaptı.