19 Nisan 2024 Cuma

SES: Hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz, Bülent’in hesabını soracağız

SES, KHK’yla işten atıldıktan sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Malatya eski şube başkanı Bülent Uçar’ın hesabını soracaklarını belirtti.
 


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), KHK ile işten atılan sendikanın Malatya eski şube başkanı Bülent Uçar’ın kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına, Bülent Uçar’ın eşi Songül Uçar, Malatya Şube Eş Başkanı Zuhal Güler, KESK EŞ Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, KESK’e bağlı sendikaların genel merkez yöneticileri, TTB Merkez Konsey Üyesi Gülriz Erişgen, İHD Eş Genel Başkanı  Öztürk Türkdoğan ile HDP’li vekiller Ömer Faruk Gergerlioğlu, Semra Güzel, Mehmet Tiryaki ve Necdet İpekyüz katıldı.

Sendika genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında açıklamayı okuyan SES Eş Genen Başkanı Gönül Erden, “1993 yılından itibaren sağlık memuru olarak sağlık hizmeti sunumunu başarı ile yürüten Bülent Uçar, aynı zamanda da sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinin bir neferiydi. Sendikamızın Malatya Şube Başkanlığı da dahil olmak üzere her kademesinde görev alan Bülent Uçar, 29 Ekim 2016 tarihli 675 sayılı OHAL KHK’si ekindeki listede ismine yer verilerek, hukuksuz- gerekçesiz-dayanaksız bir biçimde kamu görevinden ihraç edildi” dedi.

Erden, “Haksızlıkların karşısında boyun eğmediği gibi açlıkla terbiye etmeye çalışanlara inat yaşamını idame ettirmek için iş aramaktan da geri durmadı. İŞKUR’da dahil olmak üzere bir çok yere iş başvurusunda bulunmuş olmasına rağmen iktidarın ihraçlara yönelik kara propagandası nedeniyle iş bulamıyor ya da bulduğu işlerden de kısa sürede çıkarılıyordu.  Tarih 17 Şubat 2017’yi gösterdiğinde kalbi daha fazla bu hukuksuzluğa, haksızlığa dayanamadı Bülent’in” şeklinde konuştu.
OHAL döneminde yaşanan hak ihlallerini ve OHAL Komisyonu’na yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığını hatırlatan Erden, “İş güvencesini tamamen ortadan kaldıran, emeğe, demokratik hak ve özgürlüklere yönelik saldırıları hız kesmeden sürdüren AKP iktidarı, faşizan uygulamaları ile yaşamın her alanını olumsuz etkileyerek sağlıksız bir toplum yaratmıştır” dedi.

“Bu ülkenin emek, demokrasi, insan hakları ve barıştan yana olanları da bir araya gelerek AKP’nin sonunu hızlandırmak, faşizmin karşısında set oluşturmak zorundadır” diyen Erden, “İnsanları mağdur eden, toplumu kıskacına alan ve geri dönüşü olmayan bu uygulamalar (Bülent Uçar’da olduğu gibi) sonuçları ile birlikte derhal iptal edilene, bu uygulamaları hayata geçirerek insanların sağlığından edenlerden hesap sorana kadar mücadelemiz devam edecektir” şeklinde konuştu.