2 Mayıs 2024 Perşembe

SES Eş Genel Başkanı Atabey'in tutuklanmasına tepki

SES Diyarbakır Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında, Eş Genel Başkan Selma Atabey'in tutuklanmasına tepki gösterildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, Eş Genel Başkanları Selma Atabey'in tutuklanmasını, yaptıkları açıklamayla kınadı.

SES Diyarbakır Şubesi Mali Sekreteri Gülhan Tekin, yargılamaların sendikal faaliyetler, kadın mücadeleleri ve demokrasi mücadelesinden kaynaklı olduğunu söyledi.

Önceki dönem Eş Genel Başkanları Gönül Erden'in de tutuklu olduğunu hatırlatan Tekin, siyasi iktidarın mevcut dava ile sendikalarının yürüttüğü emek mücadelesini suçlama konusu yapmaya çalıştığını söyledi. Tekin, "Eş Genel Başkanımız Selma Atabey için bu duruşmada tutuklanmasına karar verilmiştir. İktidar, yönetememe ve çöküş halini gizlemek amacıyla başta kadınlar olmak üzere tüm demokratik kurumlara saldırmaya devam ederek, tutuklu yargılamayı artık bir cezalandırma yöntemine dönüştürmüştür. Asılsız iddialarla yıpratılmaya çalışılan sendikamız, dün olduğu gibi bugün de sağlık emekçilerinin hak, hukuk mücadelesini ve halkın sağlık hakkını savunmayı ısrarlı bir şekilde sürdürmeye devam edecektir. Tutuklu önceki dönem ve şuan ki eş genel başkanlarımız serbest kalıncaya kadar da arkadaşlarımız için özgürlük taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.