16 Mayıs 2024 Perşembe

SES, Cizre'de yaşamını yitiren sağlık emekçilerini andı

SES İstanbul Şubeleri, sokağa çıkma yasakları döneminde Cizre'de yaşamını yitiren sağlık çalışanı Eyüp Ergen, Şeyhmus Dursun ve Abdülaziz Yural'ın anısına ilan ettiği "30 Aralık SES Barış Şehitleri Günü" dolayısıyla andı.
SES İstanbul Şubeleri, sokağa çıkma yasakları sırasında yaşanan çatışmalarda yaşamlarını yitiren sağlık çalışanı Eyüp Ergen, Şeyhmus Dursun ve Abdülaziz Yural'ın anısına ilan ettiği "30 Aralık SES Barış Şehitleri Günü" dolayısıyla anma yaptı.
 
SES Şişli Şubesi'nde yapılan anmada, "Ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceğiz" ve  "Barış şehitleri ölümsüzdür" pankartları asıldı.
 
Barış sözünün ve barış isteğinin hedef haline geldiği günlerden geçildiğini hatırlatan SES Şişli Şube Eşbaşkanı Ferdane Çakır, "Barış ihtiyacını en iyi bilen, mesleki sorumluluk gereği barışı her zaman savunan sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak bizler de bu süreci yakından yaşıyoruz. Sadece içinde bulunduğumuz hafta içerisinde TTB Merkez Konsey üyeleri 'savaş bir halk sağlığı sorunudur' dedikleri için mahkeme salonundaydılar. Yine Cizre'de yaralılara ulaşmaya çalışan sağlık emekçileri mahkeme önündeydi. Üyemiz Şebnem Korur Fincancı'ya yargılandığı mahkemede ceza verildi" dedi.
 
'YAŞATMAYA ÇALIŞIRLARKEN YAŞAMLARINDAN OLDULAR'
 
"Elbette bu yaşadıklarımız yeni değil" diyen Çakır, barış için harcadıkları emeğin, ödedikleri bedellerin de yeni olmadığını söyledi. Çakır, "Ankara'da düzenlenen emek, barış ve demokrasi mitingi başta olmak üzere birçok ilde patlatılan bombalar da sağlık çalışanları da yaşamını yitirdi. Hastanelerin karakola dönüştüğü, hastaların beyaz bayraklarla hastanelere gitmeye çalıştığı, kronik hastaların, yaşlı ve çocukların, hamilelerin hastaneye gitmekten imtina etmek zorunda kaldıkları uzun süren sokağa çıkma yasakları döneminde de insanları yaşatmaya ant içmiş sağlık çalışanları yaşatmaya çalışırlarken yaşamlarından oldular" diye belirtti.
 
'SÖZÜMÜZ BARIŞ OLACAK'
 
Cizre'de yaşamını yitiren sağlık emekçisi Eyüp Ergen'in gece yoğun geçen nöbetten sonra dinlenmek için bir an önce eve varmayı hayal ettiğini kaydeden Çakır, "Hedef gözetilerek ateş edilmişti, tek kurşunla, katledildiğinde tarih 27 Ağustos 2015'i gösteriyordu. Vaka ihbarı verildiğinde ambulansı kullanan Şeyhmuz Dursun zamanla yarışıyordu. Nerden bilebilirdi ki, polis noktasından ateş açılacağını. Dursun katledildiğinde tarih 25 Eylül 2015'i gösteriyordu. Yaşadığı sokakta yaralı bir kadını kurtarmak ve ilk müdahalede bulunmak için çabalıyordu Abdülaziz Yural. Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi ile birlikte insan hakları mücadelesinde de yılmadan yer alan ve mücadelenin sıra neferi olan Yural, keskin nişancı tarafından hedef gözetilerek katledildiğinde tarih 30 Aralık 2015'i gösteriyordu" diye aktardı.
 
Son olarak yaşamını yitirenleri saygı ile andığını ifade eden Çakır, 30 Aralık'ta yani Barış Şehitleri gününde başta Eyüp, Şeyhmuz ve Abdulaziz olmak üzere yitirdiğimiz tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine sözümüz barış olacak" dedi.