3 Mayıs 2024 Cuma

'Sermayenin saldırısı birleşik mücadeleyle püskürtülebilir'

15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişinin 50. yılı dolayısıyla Kartal'da yapılan eylemde, sermayenin saldırılarına karşı 15-16 Haziran direnişinin de temel ilkesi olan birleşik ve ortak mücadele ile püskürtüleceği vurgulandı.

15-16 Haziran Tertip Komitesi, Kartal'da 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişinin 50. yılı dolayısıyla eylem yaptı.

"50. yılında 15-16 Haziran İşçi Direnişi Yol Gösteriyor" pankartının açıldığı eylemde "Yaşasın 15-16 Haziran direnişimiz" sloganı atıldı.

ESP İl Eşbaşkanları Ezgi Bahçeci ve Hüseyin İldan'ın da katıldığı eylemde açıklamayı okuyan Özge Çiçek, "İşçi sınıfının, ezilenlerin bir araya geldiğinde tarihin akışına nasıl yön verdiğinin ve sermayenin korkulu rüyası olduğunun en somut örneklerinden olan 15-16 Haziran 1970 direnişi Türkiye'nin toplumsal mücadeleler tarihinin de en önemli dönüm noktalarındandır" dedi.

Çiçek, "Aradan 50 yıl geçmesine rağmen, 15-16 Haziran direnişinin bugün hala hatırlanıyor olmasının başlıca nedenlerinden biri de sendikal haklara, temel hak ve özgürlüklere yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşı sendikalı, sendikasız tüm emekçilerin toplumsal muhalefet bileşenleriyle birlikte ortak mücadele hattını benimsemesi ve hayata geçirmesi halinde ne kadar önemli kazanımların elde edilebileceğini göstermesidir" diye kaydetti.

Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye'de sağcı, gerici, otoriter faşizan iktidarların salgın sonrası modern kölelik koşullarını yaratarak dünyayı tümüyle şirketlerin yağma alanı haline getirmeye çalışmasına tepki gösteren Çiçek, "Emekçiler tüm saldırılara karşı koyacak 15-16 Haziran gibi tarihsel mirasa, gelecek güzel günlere dair inanç ve umuda sahiptirler. Bu inanç ve kararlılıkla sermayenin saldırıları 15-16 Haziran direnişinin de temel ilkesi olan birleşik ve ortak mücadele ile elbette durdurulacak, püskürtülecektir" diye belirtti.