26 Nisan 2024 Cuma

Serekaniye halkının BM önündeki eylemine destek büyüyor

Serekaniye halkının Qamışlo’da kurduğu çadırda başlattığı eylem 4. gününde devam ediyor. Til Hemis halkı ve Qamışlolu öğrenciler, Serekaniyelileri yalnız bırakmadı, direnişlerine destek verdi.
 

İşgal nedeniyle terk etmek zorunda kaldıkları evlerine geri dönebilmek için Birleşmiş Milletler (BM) temsilciliği önünde çadır kuran Serekaniye halkı ile dayanışma devam ediyor.

Serekaniyelilerin eylemi 4. gününde devam ederken, Til Hemis halkı ile Qamişlo’nun çeşitli okullarından öğrenciler ayrı ayrı ziyaretler gerçekleştirdi. 

İlk ziyareti gerçekleştiren Til Hemis halkını, Serekaniyeliler alkış ve sloganlarla karşıladı. Birlikte BM binası önünde açıklama yapıldı. Til Hemis Meclisi Eşbaşkanı Nura Selam Abdullah yaptığı konuşmada, işgale karşı onur ve özgürlük direnişinin 22. gününde olduğunu hatırlattı. DSG ile birlikte bölgede yaşayan halkların büyük bir direniş sergilediğini dile getiren Abdullah, “Til Hemis Meclisi olarak topraklarımızın Türk devleti tarafından işgal edilmesini kabul etmiyoruz ve Serekaniye halkıyla dayanışmak için buradayız” dedi. İşgale sessiz kalan uluslararası güçlere karşı da isyan ettiklerini dile getiren Abdullah, “Neden halen insanların katledilmesine göz yumuyorlar. Erdoğan’ın sivilleri yasak silahlarla katletmesine BM neden hiçbir ses çıkartmadı” sorularına yanıt istedi.

Bütün dünya halklarına çağrı yapan Abdullah şöyle konuştu: “Bu saldırılara karşı seslerini yükseltmeliler. Biz bu toprakları DAİŞ çetelerinden özgürleştirdik. Bu toprakları şehitlerimizin ödediği bedellerle kazandık. Asla işgalcilere bırakmayacağız. Hevrin Xelef ve Amara’ya yapılan saldırıları tüm Rojava kadınlarına yönelik olarak kabul ediyoruz. Ve kadınlar olarak buna karşı direneceğiz. Biz işgale karşı direnen DSG’yi destekliyoruz. Cephelerde işgale karşı direnenleri selamlıyoruz. Şehitlerimiz bize umut veriyor.”

QAMIŞLOLU ÖĞRENCİLER: SEREKANİYELİ KARDEŞLERİMİZ YALNIZ DEĞİL
Til Hemis halkının ziyareti sürerken, Qamişlo’nun çeşitli okullarından öğrenciler çadır alanına yürüyüş gerçekleştirdi. Öğrenciler sık sık “Katil Erdoğan”, “Yaşasın Rojava direnişi” ve “Seninleyiz DSG” şeklinde sloganlar attı. Öğrenciler İngilizce, Arapça ve Kürtçe dövizler ile işgal esnasında katledilen ve yaralanan çocukların fotoğraflarını taşıdı. Öğrenciler, sloganlar atarak ve marşlar söyleyerek Serekaniye halkını umut ve enerji kattı.

Öğrenciler adına ETHA’ya konuşan Mişel Okulundan 11. Sınıf öğrencisi Roja, “Serekaniye halkının başlattığı eylemi desteklemek için yürüyüş gerçekleştirdik. Halkımız için, Serekaniye’den gelen kardeşlerimiz için bu eylemi gerçekleştirdik. Bu eylem onların yalnız olmadığını yine DSG’nin yanında olduğumuz göstermek için. Biz sonuna kadar ‘Yaşasın Rojava’ demeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘DSG’Yİ DESTEKLEYEREK TOPRAKLARIMIZI ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ’
Dayanışma için gelen Til Hemis Şexlerinden Mihemmed Semeri de direniş eylemini desteklemek için geldiklerini dile getirdi. “Türk devleti bizim topraklarımızı işgal etmek istiyor, bizde buna karşı DSG’nin yanında yer alıyoruz” diyen Semeri, direnişin bütün dünyanın gözünü Rojava’ya çevirmesine neden olduğunu dile getirdi. Semeri şöyle konuştu: “Çeteler işgal ettikleri yerleri talan ediyorlar, yağmalıyorlar. Biz topraklarımızın çeteler tarafından işgal edilmesine izin vermeyeceğiz. DSG’yi destekleyerek topraklarımızı özgürleştireceğiz” dedi.

Uluslararası insan hakları kuruluşlarını da eleştiren Semeri, “Erdoğan sadece topraklarımızı işgal etmiyor aynı zamanda halkımızı kimyasal silahlarla katlediyor. İnsan hakları kurumları nerede, neden ses çıkartmıyorlar” diye sordu.

‘BİZ BURADA ONUR VE ÖZGÜRLÜK DİRENİŞİNDEYİZ’
Til Hemisli Mala Jin yöneticisi Heya Cennu da ETHA’ya konuştu. Cennu, “Bu çadırda süren onur direnişini ve DSG’yi desteklemek için buraya geldik. Serekaniye halkının direnişiyle dayanışmak için geldik” dedi. Daha önce Efrin’in de işgal edildiğini hatırlatan Cennu şunları ifade etti: “İşgalciler şimdi Gire Spi ve Serekaniye’ye saldırıyor yarın Qamişlo’ya, Malikiye’ye saldırmayı hedefliyor. Bütün toprakları işgal etmek istiyor. Biz ona diyoruz hayır işgal edemezsin. Biz burada onur ve özgürlük direnişindeyiz. Zafer çok yakın.”