26 Nisan 2024 Cuma

Serbest bırakılan açlık grevi eylemcileri: Geri adım atmayacağız

Açlık grevine girdikleri için polis baskınıyla gözaltına alınıp 8 gün sonra serbest bırakılan HDP'liler, baskılara karşı asla geri adım atmayacaklarını dile getirdi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il binasına düzenlenen baskınla gözaltına alındıktan 8 gün sonra adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılan 35 açlık grevi eylemcisi, il binasında basın toplantısı düzenledi.
 
İl binası önünde yapılmak istenen basın açıklamasına polis, Diyarbakır Valiliği'nin Diyarbakır E Tipi Hapishanesi'ne 2 kilometre mesafede yapılacak tüm eylem ve etkinlikleri 28 Aralık'a kadar yasaklaması kararı gerekçesiyle izin vermedi. Bunun üzerine HDP'liler, il binasında bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.
 
HDP Diyarbakır Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanları İbrahim Çicek ve Naşide Toprak yanı sıra partililer katıldı.
 
Basın açıklamasının Türkçesini HDP Kulp İlçe Eşbaşkanı Abidin Karaman, Kürtçesini ise HDP Sur İlçe Eşbaşkanı Mehmet Ali Altunkaynak okudu. Güven'in taleplerinin sahiplenilmesi amacıyla 3 günlük açlık grevine giren eylemcilerin 8 gün önce hukuksuz bir şekilde darp edilerek gözaltına alındığını belirten Karaman, Güven'in taleplerinin Türkiye halklarının talepleri olduğunu vurguladı.
 
Çözüm süreci dönemindeki çatışmasızlık durumuna dikkat çeken Karaman, bu süreçte Öcalan'ın müzakereler geliştirdiğini ve bundan kaynaklı ülkede gerçek bir barış umudunun oluştuğunu ve kan dökülmediğini dile getirdi.
 
'HATIRLATIYORUZ'
 
Öcalan'a sıradan yaklaşılamayacağını vurgulayan Karaman, "Bizler, HDP olarak bu ülkede kan ve gözyaşının dökülmemesi ve savaşa karşı olduğumuz için Sayın Öcalan'ın rol ve misyonunun ne kadar önemli olduğunu dile getirmekteyiz. Nitekim savaşın Türkiye halklarına huzur getirmeyeceğini  açıkça ifade ediyor ve sayın Öcalan'ın halkların barış ve huzur içerisinde yaşamasının  umudu ve teminatı olduğu gerçekliğini hatırlatıyoruz."
 
'SALDIRILARI KINIYORUZ'
 
Güven'e destek amacıyla farklı illerde HDP'lilerin yapmış olduğu açlık grevine yönelik eylemlere polisin saldırını şiddetle kınadıklarını belirten Karaman, "Seçim sürecinde bu hukuksuz gerekçelerle parti il ve ilçe yöneticilerimizin günlerce hukusuzca alıkonulması, seçim çalışmalarımıza dönük faşizan bir saldırı olduğunu belirtiyoruz. Bu yönüyle partimize dönük bu baskılara karşı asla geri adım atmayacağımızı ve haklı mücadelemize devam edeceğimizi  belirtiyoruz" diye konuştu.