16 Mayıs 2024 Perşembe

'Serap Mutlu derhal serbest bırakılmalıdır'

HDP Kadın Meclisi, Elazığ Karakoçan Belediyesi Eşbaşkan Adayı Serap Mutlu'nun tutuklanmasına tepki gösterdi, serbest bırakılmasını istedi.
HDP Kadın Meclisi, Elazığ Karakoçan Belediyesi Eşbaşkan Adayı Serap Mutlu'nun tutuklanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
Mutlu'nun hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığına dikkat çeken HDK Kadır Meclisi, "11 Kasım 2018 tarihinde yaşamını yitiren annesi Kebire Doğan’ın cenazesinde sarı, yeşil, kırmızı renk şal taktığı için örgüt propagandası yaptığı suçlamasıyla tutuklanmıştır" dedi.
 
Mutlu'nun 12 Eylül döneminde Diyarbakır Cezaevi'nde direnen Mazlum Doğan'ın ablası olduğunu hatırlatan HDP Kadın Meclisi, "Anayasa askıya alınarak, Anayasa Mahkemesi kararlarının tanınmadığı, hukukun işletilmediği, özgür muhalif basının susturulmaya çalışıldığı, yargının ceket ilikleyerek iktidarın güdümüne girdiği bir dönemde AKP-MHP faşist ittifakının renkleri bahane ederek kadın özgürlük mücadelesine yönelik bu saldırısını Kenan Evren’den ve 16 yıllık AKP iktidarının uygulamalarından tanıyoruz ve asla kabul etmiyoruz" diye belirtti.
 
Serap Mutlu'nun derhal serbest bırakılmasını isteyen HDP Kadın Meclisi, açıklamasında şunları belirtti: "AKP-MHP faşist ittifakının siyasal ve toplumsal alanları kadınsızlaştırma politikalarına karşı HDP Kadın Meclisi olarak diyoruz ki, kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesini bastırmaya çalışan erkek devlet faşizmine geçit vermeyeceğiz! Kadın kazanımlarını gasp eden kayyum zihniyetine karşı cinsiyet eşitliğini sağlayan ve kadın özgürlüğünü esas alan bir yaşamı yeniden ve daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz."