1 Mayıs 2024 Çarşamba

Şenyaşarlar soruşturması: Hastanedeki linç iddianamede yer almadı

Baba Hacı Esvet ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar ile AKP'li Mehmet Şah Yıldız'ın öldürüldüğü olaya ilişkin iddianame 18 ay sonra tamamlandı. İddianamede, Hacı Esvet Şenyaşar'ın linç edilerek öldürülmesi olaşı yer almazken, Şenyaşar ailesinin politik yaşamının soruşturulduğu görülüyor. 

Suruç'ta AKP’li İbrahim Yıldız’ın akrabalarının saldırısı sonucu Baba Esvet ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar ile AKP'li Mehmet Şah Yıldız'ın yaşamını yitirdiği olaya ilişkin 18 ay sonra iddianame hazırlandı.
İddianamede tutuklu Fadıl Şenyaşar ile Ferit Şenyaşar, Kenan, Abdurrahman, Mustafa, Nihat ve Süleyman Yıldız müşteki şüpheli, Enver, Ali, Mehmet ile İbrahim Yıldız, İbrahim Halil ve Mehmet Şimşek ise şüpheli olarak yer aldı. 
İddianamede, Şenyaşar ailesinin soruşturulduğu görülüyor. Baba Şenyaşar ile iki oğlu PKK/KCK ile ilişkilendiriliyor.
Baba Esvet Şenyaşar'ın hastane bahçesinde linç edilerek ölümüne ise yer verilmiyor. 
Eşi Esvet, oğulları Adil ve Celal’i saldırıda yitiren anne Emine Şenyaşar, iddianamede yer almayan hastanede gözlerinin önünde eşinin nasıl öldürüldüğünü şöyle anlatmıştı: 
"Hastanenin içine girer girmez 20 erkek etrafını sardı. Serum şişesinin asıldığı demirlerle kafasına vurdular. Kanlar içinde kaldı. Ellerinden almaya çalıştım sağa gittim, sola gittim boş. Hiçbir şey yapamadım, alamadım. Polis oradan uzaklaştı” dedi. Şenyaşar katilleri teşhis edebileceğini söyledi"

'ARANDIĞI' GÜNLERDE TELEFON KULLANIYORDU


İddianameye göre, Şüphelilerden Enver ve İbrahim Yıldız olay sonrasında kaçtı. Haklarında yakalama emri çıkartıldı. Ancak Enver Yıldız'ın arandığı dönemdeki telefon kayıtları dosyaya girdi.
Başsavcılık 13 kişi hakkında kasten öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından dava açılmasını istedi.
Katliamın ardından tutuklanan Fadıl Şenyaşar da 5 kişiye yönelik öldürme girişimi ve Mehmet Şah Yıldız'ı öldürmekle suçlandı. 
Başsavcılık hazırlanan iddianameyi Urfa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.