19 Mayıs 2024 Pazar

Şenyaşar ailesinden Meclis'e çağrı: Adaletsizliği kaldırın

Şenyaşar ailesi, Urfa Adliyesi önündü sürdürdüğü adalet mücadelesinin 207'inci gününde Meclis'e çağrıda bulundu, "Adaletsizliğin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve akrabalarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önündeki adalet nöbeti 207'nci gününde.

İki kardeşi ve babasının Suruç Devleti Hastanesi'nde katledildiğini hatırlatan Ferit Şenyaşar, 3 yıl 3 ay geçmesine rağmen dava açmayanların katliam ve suça ortak olduklarını vurguladı.

AKP'lilerin siyasi baskısı sonucu kardeşinin tutuklanarak yüksek bir ceza verildiğini belirten Ferit Şenyaşar, taleplerini sıraladı: "Birincisi hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunan kardeşimin serbest bırakılması, ikincisi ise hastanede işlenen insanlık suçunun üstünün örtülmemesini istiyoruz."

Meclisin bugün açıldığını hatırlatan Ferit Şenyaşar milletvekillerine şu çağrıda bulundu, "Urfa Adliyesi önünde yaşanan bu adaletsizliğin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz" dedi.