18 Mayıs 2024 Cumartesi

Şenyaşar ailesi İstanbul Baro Başkanı ile görüştü

Urfa'daki adalet mücadelesini birçok kente taşıma kararı alan Emine ve Ferit Şenyaşar, iki gündür İstanbul'da. Şenyaşar ailesi, İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu ile görüşti, hukuki destek talebinde bulundu.

AKP MKYK üyesi ve Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, hukuki destek talebiyle iki gündür İstanbul'da. Emine ve Ferit Şenyaşar, "adalet" nöbetinin 109'uncu gününde İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu ile görüştü.

Şenyaşar ailesinin ziyaretine Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi Eşbaşkanı Eylem Arzu Kayaoğlu ile avukat Ahmet Baran Çelik ve Newroz Akalın eşlik etti. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede Şenyaşar ailesi, Baro Başkanından hukuki destek talep etti.

DURAKOĞLU DAVAYI TAKİP ETME SÖZÜ VERDİ
Görüşmenin ardından baro önünde açıklama yapan Ferit Şenyaşar, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu'na taleplerini ilettiklerini paylaştı. "Bizlere nasıl bir zulmün yapıldığını anlattık ve hukuki destek istedik" diyen Şenyaşar, Baro Başkanının davayı takip edeceğini, dayanışma içerisinde olacaklarını ve önümüzdeki günlerde de Urfa'da sürdürdükleri adalet nöbetlerini ziyaret edeceklerini aktardı. Ferit Şenyaşar, "Baro Başkanı yapılanın adalet olmadığını, bir zulüm olduğunu dile getirdi. Bunun için teşekkür ederiz" diye konuştu.

'ÇOCUKLARIMI ÖLDÜRDÜLER, ADALET İSTİYORUM'
Emine Şenyaşar da gözleri önünde eşi ve çocuklarının katledildiğini hatırlattı, "Çocuklarımı öldürdüler. Bir çocuğum da cezaevinde. Çocuğum bırakılana ve adalet yerini bulana dek mücadelemi sürdüreceğim" diye konuştu.