20 Nisan 2024 Cumartesi

Şenyaşar ailesi: Hukuksuzluk son bulsun

Adalet Nöbeti'ni 683'üncü gününde sürdüren Ferit Şenyaşar, zulüm ve hukuksuzluğun bir an önce giderilmesini istedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021'de başlattığı Adalet Nöbeti, 683'üncü gününde. Urfa Adliyesi önünde annesi Emine Şenyaşar ile birlikte adalet nöbeti eylemini sürdüren Ferit Şenyaşar adaletsizliklere dikkat çekti.

Şenyaşar, "2018 yılında ailemize karşı bir katliam yapıldı. Bir hukuk faciası yapılarak olay bir bütünken Urfa Başsavcı vekili Enver Eroğlu tarafından dava ikiye bölündü. Bu hukuk faciasını gerçekleştirdikten sonra terfi alarak Tunceli'de Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Davamızın bu şekilde garabete uğramasının sebebi iktidar partisinin bir milletvekilinin davanın içinde olmasıdır" dedi.

Adliye önünde ilk nöbete başladıkları zaman sürekli engellemelere ve polis saldırısına maruz kaldıklarını hatırlatan Şenyaşar, "Artık devlet de bu gerçeği öğrendi ve son süreçle ilgili tüm hakikatler ortaya çıkınca adliye önünde bize müdahale etmiyorlar. İstediğimiz zaman oturup pankartımızı açıyoruz. Annenin tek istediği haksız ve hukuksuz bir şekilde üstünlerin talimatıyla tutuklu bulunan evladına kavuşmasıdır. Anne de yoruldu artık. Bu zulmün ve hukuksuzluğun bir an önce giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.