4 Mayıs 2024 Cumartesi

Şenyaşar ailesi direnişi Ankara'ya taşıyor

AKP milletvekilinin talimatıyla eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde 165 gündür sürdürdükleri adalet mücadelesini adli tatil bittiğinde Ankara'ya taşıyacaklarını açıkladı. Şenyaşar ailesinin direnişine bugün de DİSK yöneticileri destek verdi.

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın talimatıyla koruma ve yakınlarının saldırısında katledilen eşi ve iki oğlu için adalet mücadelesini sürdüren Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar'ın direnişlerini Ankara'ya taşıyacaklarını açıkladı.

Sabah saatlerinde bir kez daha Urfa Adliyesi önüne gelen Şenyaşar ailesi, 165 gündür süren mücadelelerini farklı illerde, "adalet" mücadelesini yürüten ailelerle buluşturmak istediklerini duyurdu.

Adalet mücadelesi yürüten ailelere ortak mücadele çağrısında bulunan Ferit Şenyaşar, "Adalet mücadelemize karşı tüm Türkiye'de bir duyarlılık oluştu. Kimi ulusal medya kuruluşları bizi görmese de Meclis'te milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları bizden haberdar. Bizim gibi adaletsizliğe maruz kalan birçok kesimden insan var. Rabia Naz, Umuda Gündüz, Mısra Öz, Soma, Suruç davaları gibi onlarca dava var" dedi.

ADALET MÜCADELESİ YÜRÜTEN AİLELERE ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
Ailelerin ortak talebinin "adalet" olduğunu vurgulayan Şenyaşar, "Adli tatil olduğu için mücadelemizi Urfa Adliyesi önünde sürdürüyoruz. Adli tatil bittiğinde bu mücadelemizi Ankara'ya taşıyacağız. Bizim gibi adaletsizliğe uğrayan ailelerle bir araya gelip sesimizin daha gür çıkmasını sağlayacağız. Ben buradan adaletsizliğe uğrayan bütün insanlara çağrıda bulunuyorum: Gelin talebimiz ortak, hep birlikte haykıralım ki üstünlerin hukuku son bulsun" çağrısında bulundu.

'VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Aile sanal medya hesaplarından Adalet Bakanlığı, Urfa İl Emniyet Müdürlüğü, Ajans Urfa ve Meclis Genel Kurulu hesaplarını etiketleyerek, "Hukuk, iktidar milletvekiline ve ailesine katliam yapma hakkı vermiyor. Urfa halkı başta olmak üzere bütün Türkiye adliye önündeki bu zulmü takip ediyor. Adaletin peşindeyiz. Vazgeçmeyeceğiz" mesajını paylaştı.

DİSK'TEN ŞENYAŞAR AİLESİNE ZİYARET
Bu arada Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Diyarbakır Bölge Temsilciliği, Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan DİSK Diyarbakır Bölge Temsilcisi Hasan Eroğlu, "Aileye karşı büyük bir hukuksuzluk, vicdansızlık var. Adaleti sağlamakla görevli olanlar halen ailenin talebini yerine getirmedi. Artık yeter, bu adaletsizlik, hukuksuzluk bitsin. Ailenin talebi yerine getirilsin. Ailenin talebi bizim de talebimiz. Biz adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.

DİSK yöneticileri, bir süre aile ile birlikte Urfa Adliyesi önünde nöbet tuttu.