3 Mayıs 2024 Cuma

Şenoğlu: Meclisler halkın özsavunma yerleridir

HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, küresel sistemin çöktüğünü ve kapitalizme karşı dünyanın her yerinde çıkış yollarının arandığını belirterek, kent meclislerinin önemine vurgu yaptı ve "Meclisler halkın özsavunma yerleridir" dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Adana İl Meclisi, "Kapitalizm, ataerkil Öldürür. Yaşamak için diren, örgütlen, inşa et" şiarıyla 10. Olağan Kurulu'nu gerçekleştirdi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nde yapılan kurula, HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları ile siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.

Divan oluşumundan sonra HDK Adana İl Meclisi Eş Sözcüsü Uğur Bayrak, kurula katılanlara teşekkür ederek, faaliyet raporlarını okudu.

Daha sonra kurula seslenen HDK Eş Genel Sözcüsü Sedat Şenoğlu, insanlık tarihinin her dönemde olduğu gibi şimdi de zorluklar karşısında direnerek, sömürüye karşı mücadele ettiğini söyledi. Kapitalizme karşı dünyanın yaklaşık 40 farklı ülkesinde insanların yeni çıkış yolları aradığının altını çizen Şenoğlu, küresel sistemin çöktüğünü ve bu krizin, kadınların, gençlerin ve halkların üzerine çöktüğünü vurguladı. Şenoğlu, bu çöküş karşısında halkların mücadelesinin önemine değinerek, "Bu mücadele Türkiye mücadelesidir. Türkiye mücadelesi, Ortadoğu mücadelesidir. Ortadoğu mücadelesi ise dünya mücadelesidir. Adana'daki tarım işçisinin direndiği ve talep ettiği şey; Bolivya'daki madencinin talep ettiği şeyle aynıdır. Ya da Polonya'daki bir kadın direnişçisinin talep ettiği şey aynıdır. Çünkü aynı programa karşı mücadele ediyoruz. Küresel, emperyalist sömürge programı var, buna karşı mücadele ediyoruz" dedi.

'MECLİSLER ÖZSAVUNMA YERİDİR'
"Toplumsal örgütlenmeler yaratmak zorundayız" diyen Şenoğlu, meclislerine önemine değindi. Meclislerin halkın özsavunma ve örgütleme yerleri olduğunu vurgulayan Şenoğlu, "Bu meclisler, halkın öz savunmasını sağlayan yerleridir. HDK, elimizde çok büyük bir güç. HDP'den ayrı düşünülemez. Bunlar aynı paradigmanın parçasıdır. Her HDK'li, HDP'nin siyasi çalışmasına da destek vermeli" diye belirtti.

Ardından siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de söz alarak, görüş ve önerilerini sıraladı. Konuşmalar ardından HDK Adana İl Meclisi belirlendi.