19 Mayıs 2024 Pazar

Sekiz kentte ev baskınları: 68 gözaltı

Sekiz kentte yapılan ev baskınlarında HDP, demokratik kitle örgütü ve sendika yöneticilerinin olduğu 57 kişi gözaltına alındı.

Ankara, Siirt, Urfa, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Van, Ağrı'da yapılan ev basınlarında, HDP, demokratik kitle örgütü ve sendika yöneticilerinin olduğu 57 kişi gözaltına alındı.

ANKARA
Ankara'da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Şehriban Başak, Ethem Özgan, SES MYK üyesi Fikret Çalağan, Sebahattin Karlı, Kemal Akalın, HDP üyesi Mazhar Yerlikaya, SES eski Kadın Sekreteri Belkıs Yurtsever, Ziya Cebeci, İHD MYK üyesi ve ankara Şube Eşbaşkanı Fatin Kanaat ve HDP PM üyesi Bereket Kar gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM şubeye götürüldü.

ADIYAMAN
HDP önceki dönem Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım'ın evine baskın düzenlendi. Evde arama yapan polis, Yıldırım'ı gözaltına aldı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Yıldırım, Antep İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

KHK ile kapatılan DİHA muhabiri Hacı Yusuf Topaloğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Topaloğlu, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

URFA
Urfa'nın Viranşehir ilçesi Şırnak Mahallesi'nde yapılan ev baskınlarında ise 2 çocuk babası İrfan Erdem gözaltına alındı. Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla hakkında soruşturma açıldığı öğrenilen Erdem, Urfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

DİYARBAKIR
Diyarbakır'da bu sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Tunç ve HDP Kayapınar Belediyesi Meclis Üyesi Songül Dağ Kapancı, Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Hatice Efe ile DBP Bağlar ilçe yöneticisi Tahir Gül gözaltına alındı.

BATMAN
Batman merkez ve ilçelerinde bu sabah yapılan ev baskınlarında en az 25 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında HDP'nin 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olan Şükrü Baytar'ın yanı sıra Barış Annesi Nurhan Seçkin ve TJA aktivistleri ile DTK delegeleri de bulunuyor.  

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: "Mahfuz Akgül, Elif Koyuncu, Şükrü Baytar, Adil Erin, Mehmet Salih Turmuş, Mustafa Erol, Seyithan Tatar, Nurhan Seçkin, Murat Tekin, Fatma Kapalıgöz, Yaşar Kırca, İlyas Tiryaki, Halime Çetinkaya, Ezel Aydın, Derya Arslan, Seyfettin Demirkılıç, Cengiz Fırat, Güler Turhan, Zozan Adlı ve Rozerin Koyuncu"

Batman'ın Gercüş ilçesinde ise DTK Gercüş temsilcilerinden Mehmet Yıldırım, bu sabah evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı.

AĞRI
Ağrı merkez ve Doğubayazıt ilçesinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında HDP il yöneticisi Kazım Aslan, HDP Doğubayazıt ilçe yöneticileri Faruk Sevkan ve Okan Sekirden gözaltına alındı.

SİİRT
Siirt ve Pervari ilçesinde yapılan ev baskınlarında 11 kişi gözaltına alındı. Pervari'de yapılan baskınlarda Halit Pömen, Bahyettin Okur, Bedri Şahbudak, Zeydin Eksik, Kenan Yavuz, Hacı Tukat ve Muzaffer Turşak gözaltına alınırken; Siirt merkezde ise 4 kişi gözaltına alındı.

VAN
Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 20 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kapsamda Van'da yapılan ev baskınlarında 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Van İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubeye götürüldü.