9 Mayıs 2024 Perşembe

'Şehitlerimizin izinde işgale karşı direneceğiz'

Rojavalı komünistler, Kasım Şehitler Ayı kapsamında Hesekê ve Dirbesiyê'de anma düzenledi. Rojava devriminin büyük bedeller ödenerek inşa edildiği belirtilen anmalarda, şehitlerin yolundan yürüme sözü verildi, "İşgale karşı şehitlerimizin izinde direneceğiz" denildi.

Rojavalı komünistler, Hesekê ve Dirbesiyê'de Kasım Şehitler Ayı dolasıyla anma etkinlikleri gerçekleştirdi. Hesekê'de TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyeleri tarafından Dijwar Şehitliği'nde gerçekleştirilen anma saygı duruşuyla başladı.

Anmada Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) adına konuşan Cemîl Sîdwo, Kasım Şehitler Ayı'nın önemine dikkat çekti, "Biz sadece Rojava için değil, bütün Ortadoğu için komünist bir hareketiz. Ezilen halklar için şehit düşüyoruz" dedi.

Ezilenlerin mücadelesinin nerede ihtiyacı varsa orada olacaklarını kaydeden Sîdwo, "Bugün görüyoruz ki Türk devleti halkımıza saldırıyor. Bu saldırılar bütün dünyanın, kapitalist-emperyalist devletlerin gözü önünde gerçekleşiyor" dedi. Saldırılara karşı durmaya hazır olduklarını ifade eden Cemîl Sîdwo şunları ifade etti; "Her yerde faşizme karşı duracağız. Kan dökeceğiz. Şehadetten korkmuyoruz. Gerekirse şehit de düşeriz."

TKŞ olarak şehitlerin yolundan yürüyeceklerini belirten Cemîl Sîdwo, "Kapitalizmi yıkıp yerine sosyalizmi kuracağız" diye konuştu.

'BU TARİHE İYİ SAHİP ÇIKMALIYIZ'
Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Sözcüsü Destan Serhed, "Özgürlük zılgıtımızı ülkemizin gökyüzüne yükselttiğimizde aynı zamanda 'Biz şehitler kervanında yer almaya hazırız' dedik. Canımızı, bedenimizi bu halk uğruna feda etmeye hazırız" dedi.

Emperyalist güçlerin faşist Türk devletine destek verdiğine dikkat çeken Destan Serhed şunları kaydetti: "Yasaklı kimyasal silahlarıyla, vahşice insanlık dışı saldırılarıyla bu devrime saldırdılar. Yegane hedefi bu devrimin yıkılması, bu halkın iradesinin kırılmasıdır."

Halkın şehitler ile devrimin öncü ve komutanlarına bağlı olduğunu ifade eden Destan Serhed, "Kahramanlıkla yazılan tarihin sayfalarına geri döneceğiz. O bizim tarihimiz. Zindanlarda 'Yaşamak direnmektir' diyenlerin tarihi bizim tarihimizdir. Bu tarihe iyi sahip çıkmalıyız" dedi. Her gün Rojava devrimi savunmasında ölümsüzleşen şehitlerin tabutlarını omuzladıklarını belirten Destan Serhed, "Zafer işaretini kaldırarak 'Şehit namirin' diyoruz. Biz Marksist Leninist Komünistler, komünist gençler olarak bağlılık sözümüzü yeniliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Hesekê Dijwar Şehitilği'nde bulunan MLKP savaşçıları Welat Yıldız, Okan Altunöz, Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin ile Alişer Deniz Tugayı savaşçıları Kemal Pir ve Zagros Hesekê'nin mezarları ziyaret edildi. Şiir dinletisinin yapıldığı anma "Şehit namirin" sloganlarıyla sona erdi.

'ŞEHİTLERİMİZİN İZİNDE İŞGALE KARŞI DİRENECEĞİZ'
Dirbesiyê'de komünistler TKŞ binasında anma gerçekleştirdi. Saygı duruşuyla başlayan anmada sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Anmada Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) adına konuşan Xalid Porê, MLKP'nin bir şehitler partisi olduğunu kaydetti. Porê, "Parti, Kasım'ı şehitler ayı ilan ederek bizlere onlardan öğrenmeyi, onların izinden fedai tarzı kuşanmayı, kendimizi yenilemeyi, eşitlik, özgürlük ve adalet için mücadeleyi yükseltmemizi söylüyor" dedi.

Mücadelenin sosyalizm için büyük bedeller istediğine dikkat çeken Porê, "Biz de şehitlerimizin izinden bu bedelleri ödemeye hazırız. Faşist Türk devletinin işgaline karşı direneceğiz. Kanımızın son damlasına kadar direneceğiz" şeklinde konuştu.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) adına yapılan konuşmada da komünist öncünün bedeller ödeyerek kendini var ettiği kaydedildi. Şehitlerin işçilerin, ezilenlerin, kadınların umudu olan orak çekiçli bayrağı onurla yükselttikleri kaydedilen konuşmada "Baran Serhat'ın öğrencileri olarak, şehit yoldaşlarımızın izinden yürüyerek kadın devrimimize saldıranlara karşı direneceğiz. Mutlaka kazanan biz olacağız ve sosyalizmi bu topraklarda var edeceğiz" denildi.