19 Nisan 2024 Cuma

'Şehitlerimizin hayallerini gerçekleştireceğiz'

CKŞ üyeleri, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşen komünistleri mezarları başında andı. Anmada, "Şehitlerimizin yolundan ayrılmayacağımıza bir kere daha söz veriyoruz" denildi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla Kobanê'deki Dicle Şehitliğinde anma gerçekleştirdi. Gençler "Şehit namirin" sloganlarıyla yürüyüş yaptı. CKŞ üyeleri, MLKP/KKÖ savaşçısı Ayşe Deniz Karacagil'in (Destan Temmuz) mezar başında saygı duruşunda bulundu.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) adına konuşan Mirza Berxo, "Şehitlerimizi anıyor onların bayrağını teslim alma sözü veriyoruz" dedi. Ölümsüzlerin mücadele geleneklerinin sürdürücüsü olacaklarını belirten Berxo, işgal saldırıları ve tehditleri altında anmanın gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Berxo "Türk devleti yoğun şekilde saldırı gerçekleştiriyor. Bizi topraklarımızı ve şehitlerimizin yolunu bırakmaya zorluyor. Bir kere daha söz veriyoruz ki, şehitlerimizin hayallerini gerçekleştireceğiz, bayraklarını ve silahlarını yerde bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Saldırılara karşı direneceklerini belirten Berxo konuşmanın sonunda şunları vurguladı: "Gerici, faşist, sömürgeci Türk devleti Rojava ve tüm Ortadoğu'da kirli bir siyaset yürütüyor, biz de şehitlerimizin yolundan ayrılmayacağımıza bir kere daha söz veriyoruz."

CKŞ'liler konuşmaların ardından Elende El Muhammed, Suphi Nejat Ağırnaslı, İsmet Şahin ve YPG komutanlarından Ebû Leyla'nın mezarlarını ziyaret etti.