16 Nisan 2024 Salı

Seher Akkoyun son yolculuğuna uğurlandı

4 gün kayıp olduktan sonra şüpheli bir şekilde ölü bulunan Seher Akkoyun'un cenazesi, Kağıthane Cemevi'nde düzenlenen kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul Eyüpsultan ilçesinde Cumartesi gününden beri kayıp olan ve dün şüpheli bir şekilde ölü bulunan Seher Akkoyun'un cenazesi memleketi olan Muş'un Varto ilçesine uğurlandı. Akkoyun'un ailesi, arkadaşları ve ilçe halkı Kağıthane'de bulunan Nurtepe Cemevi'nde toplanarak, Akkoyun'u son yolculuğuna uğurladı. Kitlesel geçen törene, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Hüda Kaya, TJA ve HDP İstanbul Kadın Meclisi ile çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcisi katıldı. 

Törende söz alan cemevi dedesi Zeynel Şahan, herkese baş sağlığı ve Akkoyun ailesine sabır dileyerek sözlerine başladı. Son zamanlarda benzer şekilde pek çok gencin yaşamını yitirdiğini belirten Şahan, gençlerin bu şekilde ölümünde sorumlu olan herkesi lanetlediklerini söyledi. Yaşanan ölümlerin önüne geçebilmenin en önemli yolunun, toplumsal çözümler üretmek olduğunu ifade eden Şahan, insani değerleri koruma vurgusu yaptı.

TJA aktivisti Beser Çelik de törende söz alarak yaşanan ölümün devletin Alevilere, gençlere ve kadınlara yönelik özel savaş politikalarının en somut örneği olduğunu söyledi. Kadın gücünden korkan siyasi iktidarın şüpheli kadın ölümlerine göz yumduğunu kaydeden Çelik, Akkoyun'un kayıp olduğu 4 günde yetkililerin onu bulmak hiçbir çaba göstermediğini ifade etti. Akkoyun'un ölümünün takipçisi olacaklarını kaydeden Çelik, devletin genç kadınları sürüklediği bataklığın örgütlü bir güçle aşılabileceğine dikkat çekti. 

Ailenin zor anlar geçirdiği törende, Akkoyun için dualar okunduktan sonra helallik istendi. Daha sonra Akkoyun'un tabutu cenaze aracına kaldırılarak Muş'un Varto ilçesine doğru yola çıktı. Aile, törenin ardından hayır lokması dağıttı.