25 Nisan 2024 Perşembe

SEGBİS'i reddeden HDP?li Yıldırım mahkeme salonuna getirilecek

HDP Mardin eski Milletvekili Gülser Yıldırım, yargılandığı davanın 3. duruşmasında da tahliye edilmedi. SEGBİS'le ifade vermeyi reddeden Yıldırım'ın bir sonraki duruşmada mahkeme salonunda hazır edilmesine karar verildi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin eski Milletvekili Gülser Yıldırım'a verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasının Antep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozulmasının ardından yeniden başlayan yargılamanın 3. duruşması Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Avukatların hazır bulunduğu duruşmayı nöbetçi mahkeme heyeti yönetti.
 
Yıldırım'ın yakınlarının yanı sıra, HDP Mardin il ve ilçe örgütü temsilcileri ile HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik duruşmayı izledi. Kandıra F Tipi Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Yıldırım ise savunmasını mahkeme huzurunda yapma isteğine cevap verilmemesinden kaynaklı SEGBİS aracılığıyla savunma yapmayı reddederek, duruşmaya katılmadı.
 
Savcı, mütalaasını tekrarlayarak, Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi. Savcının mütalaasına karşı savunma yapan avukatlar, Yıldırım'ın tahliyesini talep etti.
 
Savunmaların ardından ara veren mahkeme heyeti, Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, Yıldırım'ın bir sonraki celse mahkeme salonunda hazır edilmesi için ilgili kurumlara yazı yazılmasını ve duruşmayı da 8 Şubat 2019 tarihine ertelendi.