28 Mart 2024 Perşembe

Seçimleri iptal etmeyen Yargıtay'ın iki üyesinde virüs pozitif

Salgına karşın başkanlık seçimlerini yapan Yargıtay’da iki üyede koronavirüs tespit edildi. Koronavirüs testi pozitif çıkan üyenin, seçimde oy kullanıp toplu fotoğraf çekimine de katıldığı öğrenildi.

Türkiye koronavirüs salgını ile mücadele ederken Yargıtay’da görevli iki üyenin de koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Hastanede tedavi altında olan bir üyenin, 24 Mart’ta yapılan Yargıtay Başkanlığı seçiminde oy kullandığı ve toplu fotoğrafta yer aldığı ortaya çıktı.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası 11 Mart’ta görülürken, yargıda bir dizi önlemler alındı. Çalışmalarına devam eden tek yargı kurumu ise Yargıtay oldu. İsmail Rüştü Cirit’in yaş haddinden emekliye ayrılması nedeniyle, 24 Mart’ta yani salgının görülmesinden yaklaşık iki hafta sonra başkanlık seçim yapıldı. Oylama sonucunda Yargıtay Başsavcısı Mehmet Akarca, 297 oy alarak Yargıtay Başkanı seçildi. 

Cumhuriyet'in haberine göre Yargıtay’daki seçimden 1 hafta sonra, kritik bir ceza dairesinde görev yapan bir üyenin korona testi pozitif çıktı. Yargıtay’da bu olayın rahatsızlığı devam ederken, bu kez de yeni bir vaka haberi geldi. 

Seçim günü oy kullanmaya giden ve seçim sonrasında verilen toplu fotoğrafta da yer alan bir ceza dairesi üyesi, seçimden 2 gün sonra koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle hastaneye yatırıldı. Bu nedenle seçim günü oy kullanmaya giden ve toplu fotoğrafta yer alan üyeler arasında endişe arttı.