20 Mayıs 2024 Pazartesi

Scotty kuryeleri hakları olanı istiyor

Son dönemde gündemleşen esnaf kurye direnişlerine Scotty emekçileri de katıldı. Kuryeler, enflasyonun altında kalan yüzde 22'lik ücret zammının yüzde 40'a çıkmasını istiyor.

Trendyol, Hepsijet, Yemeksepeti ve Getir'den sonra Scotty'de de kuryeler kendilerine dayatılan düşük ücretlere ve ağır çalışma koşullarına karşı eylem yaptı. İki gündür kontak kapatan Scotty emekçileri, firmanın genel merkezinin bulunduğu Kağıthane'deki Papirüs Plaza önünde toplandı.

Scotty kuryeleri, patronun kendilerine yaptığı yüzde 22'lik zam teklifinin enflasyonun altında olduğunu belirterek, yüzde 40 zam istediklerini ifade etti. Yakıt ücretinden arabanın bakımına bütün masraflarını kendilerinin karşıladığına dikkat çeken emekçiler, hayat pahalılığı ve gelen zamlarla birlikte aldıkları ücretin hiçbir ihtiyaçlarını karşılamadığını dile getirdi. Ağır çalışma koşullarıyla yüz yüze olduklarını kaydeden kuryeler, patronlarının hiçbir taleplerine cevap vermediklerini söyledi.

Kontak kapattıktan sonra Scotty Genel Merkezi önünde beklemeye geçen emekçiler, patronların kendileriyle görüşmesini istediklerini ve görüşüp istedikleri zammı alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Scotty'de çalışan pek çok kuryenin de benzer şikayetleri taşımasına rağmen patronları tarafından tehdit edildikleri için bugün alanda olamadıklarını ifade eden çalışanlar, Şişli şubesindeki 5 arkadaşlarının ise sözleşmelerinin feshedildiğini aktardı.

Bir Trendyol Express kuryesi de alanda bekleyişini sürdüren çalışanlara dayanışma ziyaretinde bulundu. Çalışanlar, Trendyol direnişinin kendilerine güç verdiğini belirterek, "İşe başlarken Trendyol ile aynı ücreti alacaksınız dediler Trendyol çalışanları direndi hakkını aldı biz de alacağız" dedi.

"Scotty işçisi köle değildir", "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganları atan emekçiler, bütün çalışma arkadaşlarını da kendilerine katılarak direnişi büyütmeye çağırdı.