26 Nisan 2024 Cuma

SBF'de Las Tesis dansı yapan kadınlara soruşturma 

Ankara Üniversitesi SBF'de Las Tesis dansı yaptıkları sırada gözaltına alınan genç kadınlar, dekanlığın ihbarı üzerine kaldıklar hakkında soruşturma açıldı, yurtlardan atıldı ve bursları kesildi.

Kadın cinayetlerine dikkat çekmek için Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Las Tesis dansı yaptıkları sırasında polis saldırısıyla gözaltına alınan üniversiteleli genç kadınlar, yurttan atıldı ve bursları kesildi. 

Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığının, Las Tesis dansına katılan kadınları emniyete ihbar ettiği, bunun üzerine KYK tarafından kadınlar hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi. Genç kadınların kaldıkları yurtlardan atıldıkları, bazılarının ise burslarının kesildiği öğrenildi. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "yoksullaşmanın üniversiteli kadınlar açısından da yakıcı bir noktaya geldiği dönemde erkek devlet, yaşamlarını savunan kadınları zaten az miktarda verdiği burslarını keserek yurttan atarak daha da yoksullaşmaya itmektedir" denildi. 

"Mülkiye'nin 160 yıllık geleneği öğrencileri polisle, soruşturmalarla korkutup pasifize etmeye çalışmak değil, aksine korkusuzca ses çıkarmak, gerçekleri savunabilmektir" diyen, SBF öğrencileri, "Bizlere öğretilen, yaşatacağımız eleştirel üniversite ve aydın üniversiteli bilinci budur. Tüm kadınları Mülkiyeli Kadınlarla dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN TEPKİ
SBF'li kadınlara soruşturma açılması, KYK yurtlarından atılması ve burslarının kesilmesine sosyal medya üzerinden tepki geldi. Kadın örgütleri #LasTesiseCezaKesilemez etiketi ile yaptıkları paylaşımlara karara tepki gösterdi ve mücadelenin süreceğini vurguladı.