19 Mayıs 2024 Pazar

SBF Dekanlığı suçluyu buldu: Güvenliğin saldırdığı üniversiteliler

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı, öğretim üyeleri ve öğrencilere yönelik saldırıların yaşandığı sempozyumun ardından bir açıklama yayımladı. Dekanlık sempozyuma katılmak isteyen öğrencileri suçlayarak, öğrenciler hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Dekanlığı, öğretim üyeleri ve öğrencilere yönelik saldırıların yaşanmasından günler sonra konuyla ilgili bir açıklama yayımladı. Dekanlık yaptığı açıklamada sempozyuma katılmak isteyen öğrencileri suçlayarak, öğrenciler hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Salonun girişinde yaşanan özel güvenlik saldırısını öğrencilere mal etme anlayışıyla kaleme alınan açıklamada, sempozyuma katılmak isteyen öğrenciler "çoğunluğu öğrencimiz olmayan 20 kişilik bir grup" olarak nitelendirilirken, öğrencilerin kapıyı kırmaya çalıştığı iddia edildi. Ülkücü faşistlerin öğrencilere ve öğretim üyelerine saldırısını provokasyon olarak niteleyen AÜ SBF Dekanlığı, ortaya çıkan görüntülerin kabul edilemez olduğunu duyurdu.

"Gün içerisinde gerçekleşen tüm olaylarla ilgili olarak sorumluların ortaya çıkarılması için gerekli soruşturmalar derhal başlatılmıştır" denilen açıklamada, "sempozyum bahane edilerek fakültenin bir saldırı kampanyasına maruz bırakıldığı" öne sürüldü. "Mülkiye sempozyumların, bilimsel toplantıların ve akademik araştırmaların dersliklerinde ve bahçelerinde olgunlukla ve özgürce yapıldığı bir kurum olmaktan çıkarılamayacak" ifadesinin geçtiği açıklamada dekanlık, Mülkiyelileri fakültelerine sahip çıkmaya çağırdı.