9 Mayıs 2024 Perşembe

Saygılı: İnsan onuruna yakışır bir çalışma koşulu için Limter-İş'te örgütlenelim

Sedef Tersanesi önünde işçilere seslenen Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, "İnsan onuruna yakışır bir çalışma koşulları istiyorsak mücadele edelim. DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası'nda örgütlenelim" dedi.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, tersane işçilerine yönelik başta ücretler ve sendikal hakların kullanılması olmak üzere çok sayıda hak için başlattığı imza kampanyasına devam ediyor.

Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, Genel Sekreter Hakkı Demiral ve Yönetim Kurulu üyeleri bu sabah yine tersane önünde mesaiye gelen işçilere seslendi.

Sedef Tersanesi önünde imza standı açan Limter-İş Sendikası bir taraftan işçilere bildiriler dağıtırken bir taraftan da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına teslim edilmek üzere imza toplamaya devam etti.

İşçilere hitaben konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, "İnsan onuruna yakışır bir çalışma koşulları istiyorsak mücadele edelim. DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası'nda örgütlenelim" dedi.

Saygılı, kampanya taleplerini ise şöyle sıraladı: "Tersanelerde ağır iş koşullarında çalışıyoruz. Tersanelerde fiili hizmet zammının uygulanmasını, sigortalarımızın aldığımız ücret üzerinden yatırılmasını, ücretlerimizin artırılmasını, tersanelerde iş kazalarının önlenmesini istiyoruz. Ağır ve tehlikeli işkolu olan tersanelerde fiili hizmet zammının uygulanmasını istiyoruz. AGİ'lerin ödenmesini istiyoruz."