19 Mayıs 2024 Pazar

Savur, Mazıdağı ve Derik Belediye eşbaşkanları tutuklandı

Mardin'de yerlerine kayyım atanan HDP’li Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın, Savur Belediye Eşbaşkanı Gülistan Öncü ve Derik Eşbaşkanı Mülkiye Esmez tutuklandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Savur Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Öncü, Mazıdağı Belediyesi Eşbaşkanı Nalan Özaydın ve Derik Belediyesi Eşbaşkanı Mülkiye Esmez ile 4 belediye çalışanı 15 Kasım'da gözaltına alınmıştı. 3 belediye eşbaşkanı ve beraberindeki belediye çalışanlarının emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

3 EŞBAŞKAN TUTUKLANDI
Savcılık sorguları yapılan eşbaşkanlar, tutuklama, belediye çalışanları adli kontrol şartı talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Haklarında tutuklama talep edilen 3 eşbaşkan, TCK 314/2 maddesince tutuklandı. Eşbaşkanlar, gizli tanık beyanları doğrultusunda "Örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanırken, belediyeye alınan yeni çalışanlar kanıt olarak gösterildi.

Derik Belediyesi çalışanları Müslime Özbahçeci, Hediye Güneş, Burhan Temel ve Feyzullah Erol ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.