20 Nisan 2024 Cumartesi

Savcı Dr. Gökalp'e ceza istedi

TTB üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp'in "silahlı örgüt üyeliği" iddiasıyla süren davada, itirafçı ifadesini değiştirmesine rağmen savcı ceza istedi. Duruşma karar için 19 Kasım'a ertelendi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi Şeyhmus Gökalp hakkında itirafçı Hicran Berna Ayverdi'nin ifadelerine dayanılarak açılan davada, tanık ifadelerini geri çekmesine rağmen savcı ceza istedi.

Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3'üncü duruşmasında 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Gökalp, duruşmada avukatları Ziynet Özçelik, Kerem Altıparmak, Barış Yavuz ile birlikte hazır bulundu.

Duruşmayı, aralarında TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, TTB eski Başkanı Eriş Bilaloğlu, TTB eski Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, TTB Toplum ve Hekim Dergisi editörü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Yüksek Onur Kurulu üyeleri, Ankara, İzmir, İstanbul, Batman ve Diyarbakır Tabip Odaları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz takip etti.

Gökalp'in üç ay tutsak edildiği davanın bugün görülen duruşmasında, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantılarına ve kongrelerine katılmak suç delili olarak gösterildi. İddianamenin temelini oluşturan Hicran Berna Ayverdi ilk ifadesini geri çekmesine rağmen savcı, ilk beyanı esas aldı. Şeyhmus Gökalp hakkında, "silahlı örgüt üyeliği" iddiasıyla üst sınırdan ceza istedi.

Gökalp'in avukatları, mütalaaya ilişkin süre isterken, duruşma karar için 19 Kasım tarihine ertelendi.

YILMAZ: SÜRECİ YAKINDAN İZLİYORUZ
Duruşmanın ardından TTB yöneticileri, Şeyhmus Gökalp ile birlikte adliye binası önünde açıklama yaptı.

TTB eski Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, yaptığı açıklamada, duruşmayı yakından takip ettiklerini ve müdahil olduklarını söyledi.

BULUT: BİR OTUR-KALK DURUŞMASI İZLEDİK
TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut ise, "Halkımıza 5 dakikada sağlığı reva görenler, 3 dakikada bir hukuku reva görmüş olacaklar ki bir otur-kalk ve savcının cübbesini giymediği, mütalaasını yazılı olarak verdiği bir duruşma izledik" diye konuştu.

Yalancı tanığın ifadelerini önceki celsede reddettiğini hatırlatan Bulut, "19 Kasım'da tekrar bu adliye önünde birlikte olacağız. Umarım 19 Kasım'da, siyasi davayı burada kapatır ve Türkiye'ye hukukun daha iyi ulaşacağı günler umuduyla sizlere açıklarız" dedi.