19 Mayıs 2024 Pazar

Savaşçılar komünist önder Namaz'ı törenle andı

Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçıları, ölümünün ikinci yıldönümünde komünist önder Bayram Namaz'ı (Baran Serhat) andı, mücadelesini sürdürme sözü verdi.

Komünist önder Bayram Namaz'ın (Baran Serhat) kuruluşunda önemli rol oynadığı Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçıları, komutanlarını anmak için askeri tören düzenledi. Tugay alanında düzenlenen törende, Namaz için saygı duruşu gerçekleştirildi.

Tugay komutanlarından Rezan Serêkaniyê törende konuşma yaptı. Serêkaniyê, Namaz'ın Türk devleti ve çeteleri tarafından 23 Mart 2019 tarihinde düzenlenen saldırıda şehit düşmesinin üzerinden iki yıl geçtiğini hatırlattı, "Bugün Şehit Baran Serhat'ı ikinci şehadet yıl dönümünde anıyoruz" dedi. Namaz'ın Rojava devriminin geleceği için önemli görevler üstlendiğini belirten Serêkaniyê şöyle konuştu: "Şehit Baran'ın yaşamında çok direniş vardı. Şehit Baran devrimimizin geleceğiydi. O bu devrimin geleceği olarak fedaiydi. Rojava'da devrimin komutanıydı. Şehit Baran özgürlük, direniş, onur ve şerefin en büyük örneğiydi. Biz burada söz veriyoruz ki, yolunu takip edeceğiz. Biz biliyoruz ki yoldaşımızı faşist Türk devleti, diktatörlüğü şehit etti."

Namaz'ın mücadelesini sürdüreceklerini ve hayallerini gerçek kılacaklarını dile getiren Serêkaniyê, "Biz Şehit Baran'ın hayalini devam ettireceğiz. Düşmeyi asla kabul etmiyoruz. Tekrarlıyoruz, şehitlerimizin yolundan yürüyeceğiz. Özgürlüğü ve onuru savunacağız" şeklinde konuştu.

Törenin ardından savaşçılar, "Baran Serhat ölümsüzdür", "Şehitler ölümsüzdür" şeklinde sloganlar attı.