18 Mayıs 2024 Cumartesi

Satırla katledildi, mahkeme 'canavarca hisle ölüm yok' dedi

Ayşe Tuba Arslan'ı satırla katleden Yalçın Özalpay'a mahkeme Arslan'ı öldürmediği gerekçesiyle haksız tahrik indirimi uyguladı. Karara göre, indirimle ilk derece mahkemesinin Özalpay'a verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası 24 yıla indi ve infaz yasasıyla birlikte hapishanede çok daha az bir süre kalacak.

Eskişehir'de kendisinden ayrılan ve 23 kez şikayet etmesine rağmen Ayşe Tuba Arslan'ı, satırla katleden Yalçın Özalpay, hakkında açılan davada mahkeme sanığın "canavarca hisle" öldürmediği iddiasıyla, cezasında haksız tahrik indirimi uyguladı. 

Davanın istinaf incelemesi Ankara Bölge Adliye Mahkemis 2. Ceza Dairesi'nde görüldü.

Arslan ailesinin avukatlarına göre söz konusu indirimle ilk derece mahkemesinin Özalpay'a verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası 24 yıla indi ve infaz yasasıyla birlikte hapishanede çok daha az bir süre kalacak.

Kararı Yargıtay'a taşıyacaklarını açıklayan avukatlardan Heval Yıldız Karasu, şunları söyledi: "Böyle bir davada haksız tahrik indirimi uygulanması demek boşanma davaları biten pek çok erkeğin karısını, eski eşini rahatça öldürebilmesinin önünü açmak demek. Namus kavramı kadın cinayetlerine gerekçe olamaz. Gelinen noktada İstanbul Sözleşmesi'nin tam da feshedildiği dönemde bu karar hakikaten çok manalı. Diyoruz ya erkek adalet değil gerçek adaleti arıyoruz. Erkek adalet ile karşı karşıya kaldık."