19 Mayıs 2024 Pazar

Saruhan Oluç'tan Yeni Akit yalanına tekzip ve tepki

HDP Grup Başkanvekili Oluç, Yeni Akit gazetesinde kendisiyle ilgili olarak Davutoğlu'nun partisi ile görüştüğü haberine sert tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç, Yeni Akit gazetesinde yer alan habere sert tepki gösterdi. Yeni Akit gazetesinin, kendisi ile Ahmet Davutoğlu'nun partisi ile görüştüğü şeklindeki hapere ilişkin açıklama yapan Oluç, "Yalan haber yapmayı, herkese çamur atmayı, gelenek olarak bellemiş olan bu paçavra, sınır tanımaksızın ve her gün Halkların Demokratik Partisi ve temsilcileri aleyhine gazetecilik meslek etiğini ve onurunu hiçe saymaktadır" dedi.

Oluç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"20.12.2019 tarihli “İşte Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek'i! Bakın Kimlerle Masaya Oturdu” başlıklı Yeni Akit gazetesi haberinde yer alan “HDP'nin Grup Başkanvekili Saruhan Oluç'un da (toplantıda) bulunduğu öğrenildi” yönündeki ifadeler tamamen yalandır. 

"Birincisi, belirtilen tarihte devam etmekte olan 2020 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Görüşmeleri esnasında partim adına TBMM'de Grup Başkanvekilliği görevimi yürütmekteydim.

"İkincisi, ne partimin ne de benim, bir dönemin sabık Başbakanı'nın parti çalışmaları ile bir ilgimiz yoktur.

"Yalan haber yapmayı, herkese çamur atmayı, gelenek olarak bellemiş olan bu paçavra, sınır tanımaksızın ve her gün Halkların Demokratik Partisi ve temsilcileri aleyhine gazetecilik meslek etiğini ve onurunu hiçe saymaktadır. Haber kisvesi altında yeni yalanları dolaşıma sokmaktadır.

"İktidara hizmet amacıyla yapılan bu kasıtlı ve manipülatif çalışmayı en sert biçimde kınıyor ve faillerini lanetliyorum."