2 Mayıs 2024 Perşembe

Saray rejimi manipülasyonda sınır tanımıyor

Kaçırma, işkence, ajanlık dayatması saldırılarının sorumlularından biri olan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Biz statükoyu, beyaz Torosları siyah Audilere, faili meçhulleri 2023'lere taşıyan, taşımak isteyen zihniyet ile mücadele edeceğiz" iddiasında bulundu.

Kaçırma, kaybetme, işkence, ajanlık dayatması saldırılarını 2016 yılından bu yana yoğunlaştıran saray rejiminin sözcülerinden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Statüko, beyaz Toros'ları ve faili meçhulleri sever ama biz statükoyu, beyaz Toros'ları siyah Audi'lere, faili meçhulleri 2023'lere taşıyan, taşımak isteyen zihniyetle de mücadele edeceğiz" sözleriyle iktidarlarının niteliğini ortaya koydu.

Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Önder 18. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuşan Gül, Türkiye'nin her platform ve zeminde adaleti haykırdığını ileri sürdü. Gül, Erdoğan'ın küresel adaletsizliğe karşı mücadele ettiğini de iddia etti.

Kimsenin inancından, kılık kıyafetinden dolayı farklı bir muameleye tabi tutulmaması için adımlar attıklarını savunan Gül, Türkiye'nin kadın katliamları, taciz ve tecavüzler, çocuklara yönelik cinsel istismar saldırılarında dünya listelerinde en üst sıralarda yer aldığını unuttu.

Türkiye'nin 'dünyada parmakla gösterilecek ülke' olduğunu iddia eden Adalet Bakanı Gül, savaş sanayisiyle övündü, "Kendi silahını üreten, aşını kendi toprağından çıkaran, sanayisiyle, üniversiteleriyle geleceğe güvenle bakan, devleti ve milleti el ele olan bir ülkeyiz" dedi.

Türkiye'de insanların siyasi düşünceleri, kılık kıyafetleri nedeniyle ayrımcılık ve saldırılara maruz kalmadığını savunan bakan Gül, anayasa değişikliği yapacaklarını söyledi.

AKP-MHP iktidarı döneminde yaşanan kaçırma, kaybetme, işkence, ajanlık dayatması saldırılarının sorumlusu değiller gibi konuşan saray rejiminin sözcülerinden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül şunları söyledi: "Birileri statükodan memnun olur. Neden? Statüko onların mesleğidir, statüko onların ekmek kapısıdır ama statüko ile de mücadele edeceğiz. Statüko, beyaz Toros'ları ve faili meçhulleri sever ama biz statükoyu, beyaz Toros'ları siyah Audi'lere, faili meçhulleri 2023'lere taşıyan, taşımak isteyen zihniyet ile de mücadele edeceğiz, reformları sürdüreceğiz. Yeni anayasayı milletimizle beraber yapacağız."