4 Mayıs 2024 Cumartesi

Saray eşrafı cemaatlere sahip çıkma yarışına girdi

Enes Kara'nın cemaat yurdunda uğradığı sistematik baskı ve gelecek kaygısıyla intihara sürüklenmesinin ardından saray ve eşrafı cemaatlere sahip çıkma yarışına girdi. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Enes'in kaldığı evin cemaat yurdu olmadığını öne sürdü, bu evlerin denetlenmediğini itiraf etti. BBP MKYK üyesi Ahmet Namık Akdoğan ise "Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız" dedi.

Saray ve eşrafının cemaat yurtlarındaki ölümler, cinsel istismar saldırılarını normalleştirme çabası devam ediyor. Cemaatlere sahip çıkma yarışına giren saray ve çevresinin Enes Kara'nın intihara sürüklenmesinin ardından yaptığı açıklamalar tepki çekti.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun kapasitesinin arttırıldığını, öğrencilerin yurt ve kalacak yer kaygısı olmadığını öne süren Özkan, Enes'in yaşadığı bunalımlar nedeniyle intihar ettiğini iddia etti. Üzüntülü olduğunu savunan Özkan, Enes'in Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalmak için müracaatta bulunmadığını söyleyerek, cemaat yurdunda rızasıyla kaldığını öne sürdü.

'BAŞKA ÇEVRELERDE DE İNTİHARLAR OLUYOR'
"Başka sosyal çevrelerde de intiharlar oluyor" diyerek, cemaat yurtlarında yaşananların üstünü örtmeye çalışan Özkan, Enes'in ölümü üzerinden "siyasi istismar" çabasına girildiğini savundu. Özkan'ın gençlerin gelecek kaygısı olmadığını iddia etti, AKP iktidarının gençlere çalışma imkanları sağladığını savunmaktan geri kalmadı.

AKP'Lİ ÖZKAN'I ENES'İN BABASI YALANLADI
AKP'li Özkan, "Olayın gerçekleştiği yer bir yurt değil. Gençlerimizin kendi hür iradeleriyle bir araya gelerek açmış oldukları bir öğrenci evi" iddiasında bulunurken, Özkan'ı Enes'in babası yalanladı. Enes'in babası, oğlunun Nur Cemaati'ne ait bir yurtta kaldığını ve kendisinin de 25 yıldır bu cemaatin içinde olduğunu söylemişti.

Bu yurtların denetlenmesine yönelik soruyu yanıtlayan Özkan, sarayın birçok demokratik kurum üzerindeki baskı ve denetim mekanizması oluşturma çabalarını görmezden gelerek, cemaat yurtlarının denetlenmesinin demokrasiyle bağdaşmayacağını söyledi.

Özkan, Enes'in Elazığ'da kaldığı yurdun, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın denetiminde olmadığını da şu sözlerle itiraf etti: "Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın izinleriyle açılmış bir müessese olmayıp gençlerimizin kendi hür iradeleriyle bir araya gelerek açmış oldukları bir öğrenci evi olduğunu görüyoruz. Denetlenme itibariyle Bakanlığın denetlediği bir yurt değil."

AKP ENSAR'DAKİ ÇOCUK İSTİSMARINI DA SAVUNMUŞTU
AKP'nin devletin ve belediyelerin tüm imkanlarını sunduğu Ensar Vakfı'nda yaşanan çocuklara yönelik istismar saldırısında aynı tutum sergilenmişti.

Karaman'da Ensar Vakfı'na ait yurtta 2012-2015 yılları arasında 9-10 yaşlarında 45 çocuğa cinsel istismar saldırısı yaşanmış, dönemin AKP'li Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Bir kereden bir şey olmaz" demişti.

BBP'Lİ AKDOĞAN: BİR VELET ÖLDÜ DİYE CEMAATLERİ Mİ KAPATACAĞIZ
Cemaatleri savunanlar kervanına Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK üyesi Ahmet Namık Akdoğan da katıldı. Akdoğan'ın, "Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız" sözleri büyük tepki çekti.

Tepkilerin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapmak zorunda kalan Akdoğan, 'latife' yaptığını öne sürdü.