30 Nisan 2024 Salı

Sanık avukatından 'erkeklik gururu' savunması

Sevda Çelemoğlu'nu katleden Soner Çetin'in yargılandığı davada sanık avukatı, "sanığın erkeklik gururunun rencide edildiği" savunması yaptı.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde 3 Temmuz'da Sevda Çelemoğlu'nu katleden Soner Çetin'in "kasten öldürme" suçundan yargılandığı davanın ikinci duruşması İzmir 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya taraf avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatı katılırken, Soner Çetin de duruşma salonunda hazır edildi.

Mahkemede ilk olarak Sevda Çelemoğlu'nun komşusu ve abisi tanık olarak dinlendi. Çetin'in Çelemoğlu'na, çocuklarını ve kendisinin eşini öldürmekle tehdit ettiğini söyleyen abisi, Çetin'in Çelemoğlu'nu katlederken kullandığı aletin gösterilmesi üzerine, aletin daha önce evde bulunmadığını beyan etti.

Soner Çetin ise tanık olarak dinlenen Çelemoğlu'nun abisinin doğru söylemediğini, Çelemoğlu'na şiddet uygulamadığını iddia etti.

Sanık avukatı ise Çelemoğlu'nun "Soner Çetin'in erkeklik gururunu rencide ettiği" şeklinde savunma yaptı. Müvekkilinin, olayı tasarlayarak gerçekleştirmediğini iddia eden avukat, sanığın serbest bırakılmasını istedi.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatı da tanığın "faili kucağında çocukla birlikte yanında başka biri olmadan olay yerinden ayrıldığını gördüğü" beyanını hatırlatarak Çetin'in Çelemoğlu'nu tasarlayarak katlettiğini belirtti.

Mahkeme heyeti Soner Çetin'in tutukluluk halinin devamına ve eksik hususların tamamlanmasına karar vererek duruşmayı 27 Aralık'a erteledi.
 
Duruşma sonrası Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği avukatı Barış Özbay, adliye önünde kısa bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada failin "Sevda'nın anısına saygısızlık olacak şekilde ifade ve üslupla hareket ettiğini" belirten Özbay, davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.