5 Mayıs 2024 Pazar

Sancar'a Dersim halkından yoğun ilgi

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, iki günlük Dersim programının ilk gününde hal tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, iki günlük Dersim programının ilk gününde, ilk olarak partisinin il örgütünü ziyaret etti. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı ve 25. Dönem HDP İstanbul Milletvekili Turgut Öker ile HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, ziyarette Sancar'a eşlik etti.

Sancar, kalabalık bir partili grup tarafından kapıda alkışlarla karşılandı. Çevredeki esnaflarla selamlaşan Sancar, daha sonra parti binasına girip İl Eşbaşkanları Nurşat Yeşil ve İbrahim Kasun'dan çalışmaları hakkında bilgi alıp, partililerle sohbet etti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) dün açıkladığı 2021 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre 83 bin 645 kişi ile Dersim'in en az nüfusa sahip il olması hakkında sohbet edildi. Ekonomide yaşanan kriz yüzünden insanların çalışacak iş bulamadıkları için geçim zorluğu yaşamları nedeniyle kentteki doğum oranlarının azaldığını ve yoğun göç verildiğini anlatan partililer, yine yürütülen askeri operasyonlar dolayısıyla meraların sık sık yasaklanmasından kaynaklı hayvancılık yapılamadığı için özellikle köylerin boşaldığını söyledi. Bunlarla birlikte kentteki gençlerin ülkede gelecek görememesi nedeniyle yurt dışına gitmek zorunda kaldığı dile getirildi.

Buluşmaya öğrenciler de katıldı. Esnaf ziyaretinde bulunan Sancar'a halk yoğun ilgi gösterdi.

Sancar, saat 17.30'da ise kentin sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelecek.