20 Mayıs 2024 Pazartesi

Sancar ve Aydeniz, Bitlis ve Norşin'de esnafı ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, "HDP'liyiz her yerdeyiz" kampanyası kapsamında Bitlis ve Norşin'de esnafı ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, "HDP'liyiz, her yerdeyiz" kampanyası kapsamında Bitlis ve Norşin (Güroymak) ilçesinde esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Sancar ve Aydeniz esnaflar tarafından ilgiyle karşılanırken, KHK ile mesleğinden ihraç edilen bir öğretmen, mahkeme kararına rağmen göreve iade edilmediğini söyledi. Sancar ise adaletsizliğe karşı birlikte mücadele ile ancak ortak bir yaşamın inşa edilebileceğini ifade etti.

Ziyaret ettikleri her esnaftan hükümetin ekonomi politikalarıyla ilgili şikayet dinleyen Sancar ve Aydeniz, ziyaretlerini bir tekstil atölyesiyle devam etti. Tekstil işçileri, insanca bir ücret alamadıklarını söyledi. Sancar, "Buraya sizler için geldik. Emeğinizin karşılığını alın diye mücadele ediyoruz. Sizlerle beraber ülkeye demokrasiyi getireceğiz" dedi.

Sancar ve Aydeniz ardından Bitlis'e geçerek, kentsel dönüşümle yıkımına karar verilen eski çarşı esnaflarını ziyaret etti. 

Sancar ve Aydeniz akşam saatlerinde Bitlis'te halk toplantısına katılacak.