3 Mayıs 2024 Cuma

Sancar Siirt'te: HDP halktır, yok edilemez

Batman'ın ardından Siirt'te halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP'nin halkın içinde bulunan bir parti olduğunun altını çizdi, "HDP halktır, yok edilemez" dedi. 

HDP'nin darbe ve baskılara karşı başlattığı Demokratik Mücadele Programı kapsamında Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Batman'ın ardından Siirt'te halkla buluştu.

HDP il binası önünde açıklama yapan Sancar, "Bu iktidar kayyım politikasıyla siyasi darbe yapmaktadır. Siyasi darbeyi sadece kayyım yoluyla yapmıyor, vekillerin vekilliklerini düşürerek Mecliste de darbe yapıyor. Halkın seçtiği vekilleri çeşitli hilelerle, yalan yanlış yargılamalarla vekillikten alıyor. İşte bu da darbedir" dedi.

Tüm engellere rağmen halkla buluşmaya devam edeceklerini belirtti, "Fiziksel mesafeye dikkat edeceğiz, maskelerimizi de takacağız ama yine buluşacağız, birbirimizi göreceğiz, birbirimizle konuşacağız" diye konuştu. HDP'nin halkın içinde olduğunun altını  çizdi, "HDP halktır, yok edilemez" dedi. "Haysiyet mücadelesi veren halklar boyun eğmez, diz çökmez" diye konuşan Sancar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz. Bu topraklara halkların özlemi olan kardeşliği ve her bir vicdanlı insanın hasreti olan barışı birlikte getireceğiz."

HDP'nin varoluş sebebinin bu topraklara barışı getirmek olduğunun altını çizdi, "Barış için kararlıyız, barış için üzerimize ne düşerse yapacağız" diye konuştu. Kimsenin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini belirtti, "Birliğimizi güçlü tutalım, bütün halklarla birlikteliğimizi de açacak yolları kuralım, mutlaka ama mutlaka ülkeye demokrasiyi o zaman getireceğiz. Mutlaka kazanacağız. Barışı kazanacağız" dedi.