18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sancar, Boğaziçili akademisyenlerle bir araya geldi

Boğaziçili akademisyenler HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile biraraya geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Boğaziçi Üniversitesinden akademisyenlerle bir grup araya geldi. Prof. Dr. Nilgün Işık, Prof. Dr. Lale Akarun, Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, Doç. Dr. Gün Kut, Prof. Dr. Şevket Pamuk ve Prof. Dr. Ayşe Mumcu, HDP TBMM Grubunda Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan ile görüştü.

Ziyarette, Sancar ve akademisyenler Boğaziçi Üniversitesi'ne 2 Ocak 2021 tarihinde üniversite dışından rektör atanmasının ardından başlayan süreçle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Heyet, görüşmede üniversitede yaşanan sorunlara ilişkin şikayet ve taleplerini içeren bir dosyayı Sancar'a verdi.

ŞİŞLİ ETFAL DAYANIŞMASI ZİYARETİ
Bu arada Şişli Etfal Dayanışması, HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç ile 122 yıldır Şişli ve etrafına hizmet vermekte olan Şişli Etfal Hastanesinin tahliyesine ilişkin görüşme gerçekleştirdi. HDP TBMM Parti Grubunu ziyaret eden heyet, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin deprem gerekçesiyle tahliyesine karşı olduklarına dile getirerek depreme karşı risk taşıyan hastanenin deprem güvenlik sorunun yerinde çözülmesi ve 122 yıldır var olduğu alanda hizmetine devam etmesini talep ettiklerini belirtti.  

RADYOLAJİ ÇALIŞANLARI ZİYARETİ
Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER) Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu ve beraberindeki heyet, radyoloji çalışanlarının sorunlarını iletmek üzere HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç'la görüşme gerçekleştirdi. Dernek yöneticileri, 3739 sayılı kararda belirtilen Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği'nde değişiklik yapılarak Radyoloji Teknisyenleri/Teknikleri Görev ve Yetkilerini düzenleyen 141. Madde yürürlükten kaldırıldığına dikkat çekerek, yetki ve sorumlulukları ile ilgili belirsizlikleri ortadan kaldırılarak yeni bir düzenlemeye ihtiyacı olduğunu belirterek Sağlık Bakanlığı tarafından alandaki meslek örgütleri ile istişare ederek yeni bir mevzuat hazırlanması gerekliliğini dile getirdi.

GIDA-İŞ ZİYARETİ
DİSK'E bağlı Gıda-İş Sendikası da ÇAYKUR için HDP Parlamento Grubunu ziyaret etti. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç'la görüşen sendika yöneticileri, ÇAYKUR'da mevsimlik olarak çalışan 10 bin işçinin işsizlik sigortası primi ödemelerine rağmen işsizlik sigortasından yararlanamadıklarını belirtti. Sendika yöneticileri mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümüne dair hazırladıkları kanun teklifini Oluç'a iletti.