19 Mayıs 2024 Pazar

Sancar Ağrı'dan seslendi: Mutlaka kazanacağız

Ağrı'da halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sancar, HDP'nin mücadelenin her alanında yer aldığını kaydetti. Partisinin eksikliklerini görerek yürüdüğünü kaydeden Sancar, "Eğer gerçekten huzur isteniyorsa gelin HDP'nin etrafında kenetlenin ve barışı ve çözümü savunalım. HDP bunun öncülüğünü yapmaya devam edecektir. Hapishanelere konular arkadaşlarımızın ödediği bedeller boşuna değildir, bu bedeller boşuna ödenmeyecektir. Bunun mutlaka karşılığını alacağız. Biliyoruz ki mutlaka kazanacağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, "HDP'liyiz, her yerdeyiz" programı kapsamında Patnos'ta düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Ağrı'dan sonra Patnos'a geçen Sancar ve Aydeniz büyük bir coşkuyla karşılandı. Buluşmanın yapıldığı Osmanlı Park girişinde toplanan halk, "Baskınlar bizi yıldıramaz" ve " HDP halktır halk burada" sloganları attı.

AYDENİZ: SONLARI YAKLAŞTIKÇA ZULÜM DE ARTIYOR
Buluşmada ilk olarak konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, kadınların her türlü şiddete karşı mücadelesinin sürdüğünü belirterek, Patnos ilçesinde de kadınların erkek zihniyetine karşı mücadelesinin devam ettiğini belirtti. Yüzyıllardır iktidarların Kürt halkına yönelik inkâr, imha politikalarının bugün AKP ve MHP eliyle sürdürüldüğünü söyleyen Aydeniz, "Tüm inkar ve soykırımcı politikalara karşı kadınlar başta olmak üzere gençler ve halk mücadele ediyor. AKP MHP faşist iktidarı kadın özgürlük mücadelesi sayesinde ters yüz olmaya devam ediyor. AKP- MHP'nin sonu yaklaştıkça zulmü de artıyor. Ne kadar sıkışıyorlarsa HDP'ye yönelik tutuklama furyasına başvuruyorlar" dedi.

Hapishanelerde süren açlık grevi direnişine dikkat çeken Aydeniz, Kürt sorunundaki muhatabın PKK Lideri Abdullah Öcalan olduğunun altını çizdi. AKP-MHP'nin Kürtlere destek veren kim varsa baskı altına almaya çalıştığını dile getiren Aydeniz, "Bugün dört parça Kürdistan'da savaş sürüyor. Bizler binlerce bedellerle elde ettiğimiz kazanımlarımızı asla bırakmayız. Kürtler birlik olmazsa tüm kazanımları yerle bir olacaktır. Kürtler bir an önce ittifaklarını kurmak zorundadır. Bizler birliğimizi sağlayarak tarihte utanç değil, onurlu bir şekilde anılalım" dedi.

SANCAR: HER YERDEYİZ
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise konuşmasına "Halkımızın istediği her yerde olacağız. Nerede adaletsizlik varsa ona karşı orada olacağız. Nerede bir dayanışma ihtiyacı varsa HDP orada olacaktır. Biz HDP'liyiz her yerdeyiz" sözleriyle başladı. Sancar, ardından Manavgat'ta çıkan yangın ve Bingöl'de yaşanan deprem nedeniyle yöre halkına geçmiş olsun mesajını iletti.

"HDP seçimde ne yapacak?" sorusunu yanıtlayan Sancar, "Biz elbette bunu halkımıza soracağız. Bu düzeni yaşatmaya yönelik her türlü girişimin karşısında olacağız. En başta bu iktidara karşı mücadele edeceğiz ama bu düzeni yeniden kurmaya çalışan girişimlere de halkın cevabını vereceğiz. Halkla yürüyeceğiz. Halkın bizden istediği kararları vereceğiz" cevabını verdi.

‘SEÇİMLERDE KAZANDIĞIMIZ BELEDİYELERİ GASP ETTİLER'
HDP'nin belediyelerine yönelik kayyum politikasına değinen Sancar, "Seçimlerde kazandığımız belediyeleri bizden aldılar, gasp ettiler. Bu Kürt halkını iradesini tanımamaktadır. Biliyoruz Patnos'ta eksiklerimiz var. Bundan önce AKP belediyesi vardı ve bize 150 milyon borç bıraktı. Belediyemiz bu borcu ödemek zorunda. Bugün belediyemiz eksiklik yapıyorsa bizler buna karşı eksikliğimizi görmek ve bunu anlatmak zorundayız. Bir şeyler eksik yapıyorlarsa biz halkımızdan özür dileriz. Patnos halkımızın belediye ile ilgili şikayetleri ne ise eş genel başkanlar olarak biz bizzat takip edeceğiz. Sizlerin şikayetleri neyse her şeyi masaya yatıracağız. Bu eksiklikleri gidermek için bizi affedin ve bir fırsat daha verin" diye konuştu.

‘KÜRTLER ÖZGÜR OLMADIKÇA TÜRKİYE'YE DEMOKRASİ GELMEZ'
Kürt halkına yönelik imha politikasının devam etmesi durumunda barışın sağlanamayacağını belirten Sancar şunları dile getirdi: "Kürtler özgür olmadıkça Türkiye'ye demokrasi gelmez. Halklar eşit olmadıkça bu ülkede huzur ve refah olmaz. İnançlar özgür olmadıkça kimse rahat edemez. Bunun için Türkiye'de en geniş ittifak hedefini kurma gayretindeyiz. Kürdi ittifakımızı en geniş yere taşıyacağız. Türkiye'de de demokratlarla, kim varsa adaletsizliğe karşı onlarla birlikte yürüyeceğiz. Bu çağrımı partilere yapıyormuşum sanmasın. Biz şu ittifak, bu ittifak, bu aday, şu aday tartışmasında değiliz. Biz barış ve özgürlük sevdasındayız. Bunun mücadelesini veriyoruz. Seçimde de seçim dışında da mücadelemizin hedefi budur, yolumuzun ışığı da halkımızdır. Bu ülkeye demokrasiyi, barışı özgürlüğü de bizler getireceğiz. HDP olmadan barış, özgülük, demokrasi olmaz."

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın mültecilere ilişkin sözlerine tepki gösteren Sancar, savaş politikalarına karşı çıkmayanların mültecileri hedef aldığını kaydetti. Kürt sorunun çözümünün Ortadoğu'da barışın anahtarı olduğunu söyleyen Sancar, "Eğer gerçekten huzur isteniyorsa gelin HDP'nin etrafında kenetlenin ve barışı ve çözümü savunalım. HDP bunun öncülüğünü yapmaya devam edecektir. Hapishanelere konular arkadaşlarımızın ödediği bedeller boşuna değildir, bu bedeller boşuna ödenmeyecektir. Bunun mutlaka karşılığını alacağız. Biliyoruz ki mutlaka kazanacağız" dedi.

Sancar, son olarak halkı aşı yapmaya çağırarak konuşmasını bitirdi.

Konuşmaların ardından Sancar ve Aydeniz halkın sorularını yanıtladı.