19 Mayıs 2024 Pazar

Sanatçılara 'öğrencilerin özgürlüğü için üret' çağrısı

Boğaziçi Dayanışması'nın başlattığı "Bundan Sonrası Hepimizde" kampanya grubundan, sanatçılara çağrı geldi, "Bütün sanatçıları tutuklu ve ev hapsinde olan öğrencilerin özgürlüğü için üretmeye çağırıyoruz" denildi.

Boğaziçi Dayanışması'nın başlattığı "Bundan Sonrası Hepimizde" kampanyası sürüyor. Kampanya grubu sanatçılara tutuklu ve ev hapsindeki öğrencilerin özgürlüğü için üretme çağrısında bulunuldu.

"Bundan Sonrası Hepimizde" twitter hesabından yapılan çağrıda, şu ifadelere yer verildi: "Tutuklu öğrencilerin özgürlüğü için çal! Tutuklu öğrencilerin özgürlüğü için çiz! Tutuklu öğrencilerin özgürlüğü için üret! Bütün sanatçıları tutuklu ve ev hapsinde olan öğrencilerin özgürlüğü için üretmeye çağırıyoruz. Çizgilerinizle sarayların duvarlarını delmeye, notalarınızla demir parmaklıkları yıkmaya, hangi alanda üretimde bulunuyorsanız sizleri o alanlarda #BundanSonrasıHepimizde demeye davet ediyor.

"Şehirlerimizi kuşatan tel örgüleri, arkadaşlarımıza dolanan kelepçeleri, üniversitelerimizi saran polisleri kabul etmiyoruz. Bu baskılara karşı sokakta, kampüste, resim defterinde, tuvalde, tellerde, tuşlarda, kilin üzerinde, kumaşta, sanatımız nereye dokunuyorsa orada direniyoruz ve orada özgürleşiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bir notadan ve renkten fazlasıyız. Yan yana gelince güzel bir marş ve ancak birlikte güzel bir resimiz! Gelin, dayanışmayı hep beraber büyütelim, özgürlüğümüzü üretelim."