17 Mayıs 2024 Cuma

Sanatçılar Bakırköy'den seslendi: Bıçak kemiğe dayandı

Sanat Meclisi, Bakırköy'den iktidara seslendi. "Çalıştığımız alanların kapılarını açın" diyen sanatçılar, kendi kaderlerini çizmek istediklerini söyledi. 

Bakırköy'de sanatçıların pandemi sürecinde yaşadığı mağduriyete dikkat çeken Sanat Meclisi, enstrümanlarıyla eylem yaptı.

Kiralarını ve faturalarını bile ödeyemeyecek duruma geldiklerini belirten sanatçılar kendilerine sürekli sunulan vaatlerin gerçekleştirilmediğine dikkat çekti. Yetkililerin kendilerine destek olunacağı yönünde söz verdiğini hatırlatan sanatçılar, "Biz bekliyorduk ama hayatın ödemeleri bizi beklemiyordu. Bir zaman sonra üstümüze hacizler gelmeye başladı. Hep birlikte 'Yeter, ölüyoruz' dedik. Bağırdık ama bizi duyan kimse olmadı. Müzik aletlerimizi sattık. Biz bu halde yaşamaya devam ettik. Bıçak kemiğe dayandı" dedi. 

Normalleşme sürecinde her yerin açılırken sanat alanlarının hala kapalı olduğu belirtilen açıklamada, geçim sıkıntısından dolayı intihar eden sanatçılar anıldı. Sanatçılar, "Bugün siz halkımızın önünde ülkeyi yönetenlere sesleniyoruz; çalıştığımız alanların kapılarını açın. Biz kendi ekmeğimizi kendimiz kazanmak, kendi kaderimizi kendimiz çizmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.