2 Mayıs 2024 Perşembe

Sanatçı Tuncel Kurtiz, mezarı başında anıldı

Oyuncu, senarist, yönetmen ve yapımcı Tuncel Kurtiz, ölümünün 8. yılında Balıkesir'in Edremit ilçesinde mezarı başında anıldı. Anma töreninde Kurtiz'in sesinden şiirler ve dinletiler sunuldu.

Oyuncu, senarist, yönetmen ve yapımcı Tuncel Kurtiz'in ölümünün 8. yılında Balıkesir'in Edremit ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Tuncel Kurtiz için Kazdağları'nın eteklerindeki Çamlıbel Mahallesi'ndeki mezarı başında düzenlenen anma törenine; Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, tiyatro ve dizi oyuncusu Reha Özcan ile Kurtiz'in yakınları, dostları katıldı.

Edremit Belediye Başkanı Arslan anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Türk sinemasının usta oyuncusu, tiyatromuzun yeri doldurulmaz ismi Tuncel Kurtiz'in aramızdan ayrılışının 8'inci yılında O'nu saygıyla, özlemle anıyoruz. O bir muhalifti. Kendi deyimiyle belki dünyayı değiştiremedi ama dünya da O'nu değiştirmedi. O her zaman bir sanatçı sorumluluğu taşıdı. Hep ezilenden yana, sömürülenden yana durdu. O, bugün Kazdağları'nın eteklerinde bu efsaneleriyle meşhur Kazdağları'nın eteğinde, topraklarında bir efsane uyuyor. Kazdağları onun ruhunun meskenidir" dedi.

Tuncel Kurtiz'in komşusu Reyhan Demir ise "Tuncel Bey bizim komşumuzdu. Hayır yemekleri olsun, yürüyüşler olsun yolda gelirken mesela arabayla iki kişi geçeceği zaman bize yol verirdi her zaman. Tam bir halk insanıydı. Gerçek doğa dostuydu. Onun için O'nu çok özlüyoruz. Çok arıyoruz. Ruhu şad olsun" diye konuştu.

Kurtiz'in sesinden şiirler ve dinletilerin sunulduğu anma etkinliğine katılanlar, Tuncel Kurtiz'in mezarına kırmızı karanfil bıraktı.