Sanatçı Aydınlar'ın duruşmasına çağrı

DEDEF ile Munzur Çevre Derneği, sanatçı Aydınlar'ın yarın görülecek duruşması için mahkemeye katılım çağrısı yaptı. Aydınlar ve tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmasını istedi.
Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) ve Munzur Çevre Derneği, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), soruşturması kapsamında 21 Şubat'tan beri Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutsak edilen sanatçı Pınar Aydınlar'ın yarın saat 11.15'te İstanbul Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davasına ilişkin İstanbul İHD Şubesi'nde açıklama yaptı. "Pınar Aydınlar'a özgürlük" pankartının asıldığı açıklamada, Munzur Çevre Derneği, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ) ve çok sayıda kişi katıldı.
Açıklamada sözü DEDEF Genel Başkanı Ali Rıza Bilir aldı. Bilir, "Sanatçı dostumuz Pınar Aydınlar, tutsak olan tüm özgürlük mahkumları, devrimci demokrat, aydınlar, ilericiler, hukuksuzca sokaktan gözaltına alınan halk, bir an önce serbest bırakılsın" dedi.
'MİLYONLARIN MÜCADELESİ BASKI VE ŞİDDET İLE BASTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR'
Basın metnini okuyan Munzur Çevre Derneği Başkanı Hatun Esen, topluma yönelik artan baskı, gözaltı ve tutuklamalara dikkat çekerek, "İstanbul Cumhuriyet Başavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 60 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 10 ilde en az 52 kişi gözaltına alındı. Bu ülkenin yurttaşları, emekçileri olarak hemen her gün gözümüzü yeni bir şafak baskını ile gözaltı ve tutuklama operasyonu ile açar hale geldik. Ülke gittikçe derin bir yoksulluğa, işsizliğe, güvencesizliğe iten iktidar bu tabloya itiraz eden milyonların sesini, mücadelesini baskı ve şiddet ile bastırmaya çalışılmaktadır" diye konuştu.
'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Aydınlar ve tüm tutsakların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini ifade eden Esen, "Yasaklar ve baskılarla halkın mücadelesine engel olamayacaklar. Bundan sonra da engelleyemeyecekler. DEDEF olarak emekçilere ve halka dayatılan bu sömürü, sefalet ve baskı düzenine karşı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.
Esen, son olarak kamuoyuna Aydınlar'ın duruşmasına çağırdı.