25 Nisan 2024 Perşembe

Samsunlular su zammının geri alınmasını istiyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin suya yaptığı yüksek zam, protesto edildi.
 

Samsun Büyükşehir Belediyesi, su bedeline yüzde 25, okuma bedeline ise yüzde 150 zam yaptı. Üstelik bu zammı otomatiğe bağlayarak, her ay TEFE-TÜFE oranında artırma kararı aldı.

Mayıs ayında yapılan büyük zamlardan sonra kurulan Su Zamları Geri Alınsın Platformu, bu amaçla topladığı imzaları bugün Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti. Platform, zamlara karşı mücadeleye devam edeceğini bir kez daha vurguladı. 

Platform adına basın açıklamasını okuyan DİSK Emekli-Sen Şube Başkanı Tacettin Aydın, zammın kaldırılması için haziran ayından bu yana yürüttükleri mücadeleyi anlattı. Aydın, zammı geri çekmeyen ve platform sözcüleriyle görüşmeye yanaşmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i, SASKi’yi, Büyükşehir Meclis üyelerinin tutumunu eleştirdi. 

Basın açıklamasının ardından imza kampanyasında toplanan 12 bin imzayı Samsun Büyükşehir Belediyesine teslim eden platform sözcüleri, Belediye Başkanı Mustafa Demir’i yerinde bulamazken, zamlar geri çekilinceye dek mücadeleden vazgeçmeyeceklerini duyurdu.