18 Nisan 2024 Perşembe

Samsun'da kadınlar 8 Mart yürüyüşü düzenledi

Samsun Kadın Dayanışması, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde yürüyüş düzenledi.
Samsun Kadın Dayanışması, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Samsun Öğretmenevi önünden Çiftlik Akbank önüne yürüyüş düzenledi.
 
Samsun Öğretmenevi önünde buluşan kadınlar, "Kadınlar durursa hayat durur, Hayatlarımız, haklarımız, kazanımlarımız için yürüyoruz" pankartı taşıdı. Kadınlar "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Kadınlar sokağa özgürleşmeye", "Yaşam için grevde isyandayız" sloganlarıyla Çiftlik Akbank önüne yürüdü. Kadınlar, "Krizin bedelini bize ödetenlere, tanzim markette o sırayı bekle işin ne diyenlere karşı isyandayız" dedi.
 
Çevreden katılımın ve desteğin yüksek olduğu eylemde kadınlar sırayla basın açıklamasını okudu.
 
KADIN DAYANIŞMASI HAYATLARIMIZDAKİ EN BÜYÜK GÜÇ
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"8 Mart, yan yana geldiğimiz, kadınların birlikte güçlü olduğunu, kadın dayanışmasını hayatımızdaki en önemli güç olduğunu kendimize ve herkese söylediğimiz gündür. Bize baskı şiddet ve sömürü dışında bir şey vaat etmeyen ataerkil kapitalist sisteme karşı 8 Mart'ta yine alanlardayız çünkü adil, özgür ve eşit bir yaşamın biz kadınların mücadelesi ile kurulacağının farkındayız.
 
KATLEDİLEN KIZ KARDEŞLERİMİZİN HESABINI SORACAĞIZ
 
"Şule Çet gibi erkek şiddeti ile katledilen, katilleri aklanmaya çalışılan tüm kız kardeşlerimizin hesabını birlikte sormak için; şiddetsiz bir yaşam için cinsel tacize, tecavüzü 'normalleştiren', çocuk istismarına af getirme planları yapan, cinsel saldırı faili erkekleri koruyan yasa yapıcılara, yargıya, erkeklere 'Asla kabul etmiyoruz' demek için alanlardayız. Nasıl yaşarsak yaşayalım bize dayatılanı birbirimizden aldığımız güçle reddediyoruz.
 
EKONOMİK KRİZİN BEDELİNİ BİZ  ÖDEMEYECEĞİZ
 
"Ekonomik krizin tüm yükünü sırtımıza yükleyen, kadınları ucuza, güvencesiz çalıştıran patronlara, biz yoksulluğa açlığa mahkum eden iktidar sahiplerine karşı insanca yaşam hakkımızı ve emeğimizi savunuyoruz."
 
Yapılan basın açıklamasının ardından Öykü Arin'in annesinin kadınlara gönderdiği mektup okundu. Öykü Arin'in annesi, kızı ve tüm lösemili çocuklar için donör olma çağrısında bulundu.
 
Eylem kadınların coşkulu sloganları ve horonları ile son buldu.