6 Mayıs 2024 Pazartesi

Samsun'da 'geçinemiyoruz' eylemi

Yaşanan krizin ne hükümetin değişmesiyle ne de sermaye odaklı başka bir ekonomik politikayla değişeceğinin altını çizen Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, emeği çalınan milyonların mücadele edeceğini kaydetti. 

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, "Döviz yükseliyor, halk yoksullaşıyor geçinemiyoruz. Hükümet İstifa" yazılı pankartlarla, Süleymaniye Geçidinde basın açıklaması düzenledi. İktidarın işçi ve emek düşmanı, halkları yoksulluğa iten politikalarının hatırlatıldığı açıklamada, hayat pahalılığına ve faşizme karşı halkın meşru direnişinde omuz omuza, yan yana sokakta olunacağı kaydedildi. 

"Bizden çaldıklarıyla zengin olanlara, emeğimizi sömürenlere, bizi yoksul bırakanlara öfkeliyiz" vurgusu yapılan açıklamada, bugün yaşanan krizin ne hükümetin değişmesiyle ne de sermayenin çıkarlarına dayalı başka bir ekonomik planla değişeceği kaydedildi. Açıklamada, "Bu düzen daha fazla böyle gidemeyeceğini bize söylüyor. Ne deremiz kaldı ne suyumuz; ne toprağımız kaldı ne fabrikamız. Elimizde tek kalan şey çırılçıplak emeğimiz" denildi. 

AKP'nin bir avuç ortağını zenginleştirmenin derdiyle, milyonlarca insanı her geçen gün daha da fakirleştirdiğinin altı çizilen açıklamada, "Artık ayrım kirasını, faturasını ödeyemeyen; mutfağının masrafını karşılayamayanlar ile saraylarda sefa sürenler, yatlarda halkın parasıyla uyuşturucu partileri yapanlar, binlerce liralık çantalarla atkılarla gezenlerin ayrımıdır. Tasarruf edin sabredin yetki verin diyenlerin boş lafları tencerelerimizi doldurmuyor.  Biz geçinemeyenler milyonlarız emeğimizi çalarak servetine servet katanlara bir kez daha haykırıyoruz. Dolar yükselirken halk yoksullaşıyor, geçinemiyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Eylem, alkış ve sloganlarla  sona erdi.