3 Mayıs 2024 Cuma

Samsun'da emekliler AKP'li belediyenin su zammına tepki gösterdi

AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi, içme suyuna yüzde 25 oranında zam yaptı. Belediye binası önünde bir araya gelen kitle, zammın geri çekilmesini istedi.
AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi, içme suyuna yüzde 25 oranında zam yaptı.
 
DİSK Emekli-Sen'in çağrısıyla emekçiler belediye binanı önünde bir araya gelirken,  açıklama sırasında bahçenin etrafı "güvenlik" bariyerleri ile çevrildi. 
 
Kitle bu durumu, "halka değil, hırsızlara barikat" sloganı ile protesto etti. Tepkiler üzerine bariyerler kaldırıldı.
 
DİSK Emekliler Sendikası Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın yaptığı açıklamada, seçimden önce suya yüzde 15 indirim yapıldığını hatırlattı, "Seçimden sonra ise  Samsun genelinde suya %25, okuma bedeline %150 zam yapıldı" dedi.
 
Belediyenin Samsun halkı ile adeta alay ettiğini belirten Aydın,  Samsun'un yeni belediye başkanının seçilir seçilmez suya yaptığı zammın AKP'nin belediyecilik anlayışını ortaya koyduğunu belirtti,
 
Aydın, "Su temel ihtiyaçtır ve temel bir insan hakkıdır" diyerek belediyelerin görevinin suyu en ucuz ve en kaliteli şekilde halka sunmak olduğunu belirtti.
 
Zammın geri alınmasını isteyen Aydın, "Ayrıca zaten zor koşullarda yaşayah emeklilere indirim yapılmasını talep ediyoruz. Halkın sorunlarına duyarlı, zamcı değil halkçı bir belediye istiyoruz" diye konuştu.
 
Basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapıldı.
 
Bu arada sendika temsilcileri,  Belediye Başkanı Zihni Şahin ile görüşmek istedi.
 
Ancak Şahin'in belediye olmadığı gerekçesiyle randevu verilmedi.
 
Tacettin Aydın, su zammı geri çekilinceye kadar eylemliliklerini sürdüreceklerini belirtti.
 
Aydın eylem sırasında canlı yayın gazetecilerin, belediyenin elektriğini kullanmasına izin verilmemesine de tepki gösterdi.