19 Nisan 2024 Cuma

Sami Elvan'dan yeğeni için çağrı: Gökhan'ın akıbeti derhal açıklansın

Yeğeni Gökhan Güneş'in kaçırılmasından İçişleri Bakanı'nı sorumlu tutan Sami Elvan, yeğeninin bulunması için herkese duyarlılık ve dayanışma çağrısı yaptı.

Sosyalist işçi Gökhan Güneş'ten 20 Ocak'tan bu yana haber alınamıyor. Gökhan'ın ailesi ve yoldaşları sokak sokak Gökhan'ı sorarken, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere yetkililer sessizliğini koruyor.

Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, yeğeni Gökhan Güneş'in bulunması için yetkililere sessizliğini bozmaları çağrısında bulundu.

'NEDİR BÖYLE İNSAN KAÇIRMAK?'
Gökhan Güneş'in kaçırılmasından İçişleri Bakanı'nın sorumlu olduğunun altını çizen Elvan, muhalif gençlerin teker teker içeri alındığını belirtti. ANF'den Zeynep Kuray'a konuşan Elvan, "Bir suçu varsa T.C.'nin kanunları var, ona göre ifadesi alınır. Nedir böyle insanları kaçırmak?" sorusunu yöneltti.

'HERKES ÖLÜMÜ BEKLER GİBİ BİR VAZİYETTE'
90'lı yılları ve "Beyaz Toroslar"ı hatırlatan Elvan, "Sokak ortasında bir muhalif partinin genel başkan yardımcısı linç ediliyor, insanlar helikopterlerden atılıyor, güpegündüz kaçırılıyor. İnsanın siyasi görüşünü beğenirsin beğenmezsin, o ayrı bir konu ama bunu yapamazsın. Gelinen noktada kimsenin hayat güvencesi kalmadı, herkes ölümü bekler gibi bir vaziyette" diye konuştu. 

'GÖKHAN'I SAĞ SALİM BİZE GETİRSİNLER'
7 yıldır evlatları Berkin için acı çektiklerini dile getiren Elvan, bu nedenle Gökhan Güneş'in anne ve babasının acısını çok iyi bildiklerini söyledi. Elvan, şöyle devam etti: "Çocuklarımızdan elinizi çekin. Benim sapasağlam çocuğumu katlettiler. Şu an yeğenim Gökhan'ın başına böyle bir şey gelmiş olduğunu aklıma bile getirmiyorum, onu sağ salim bize getirsinler."

DUYARLILIK VE DAYANIŞMA ÇAĞRISI 
Gezi şehidi Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, adaletin olmadığı bir ülkede hiç kimsenin hayat güvencesi olmayacağının altını çizdi ve yeğen Gökhan Güneş'in akıbetinin derhal açıklamasını istedi. Elvan, herkese duyarlılık ve dayanışma çağrısı yaptı.